A Fidesz bevédi Szijjártót?

Így védik egymást az elvtársak: a mentelmi bizottság fideszes elnöke lesöpörte az asztalról a Szijjártó Péterrel szemben általam kezdeményezett vagyonnyilatkozat tételi eljárást - írja pénteki közleményében a Jobbik.

A Jobbik közleménye:

"Hargitai János körültekintő ember, nem ugrik holmi alaptalan sajtóbéli találgatásokra: mivel én értelemszerűen nem tudok rámutatni olyan vagyonelemekre, amelyeket Szijjártó úr „kifelejtett” a vagyonnyilatkozatából, így „értelemszerűen” ő sem kezdeményezheti az eljárás megindítását. A Karmelita kottájából játszó Hargitai János még a mentelmi bizottság napirendjére sem veszi az ügyet, pedig a napnál világosabb, hogy a külügyminiszter adriai jachtozása egy ízig-vérig korrupciós ügy. Ugyanis nincs olyan variáció, hogy ne lenne az. Ha Szijjártó Péter ajándékba kapta az utat, azt a törvény betűje szerint nem fogadhatta volna el. Ha Szijjártó Péter fizetett az útért, akkor valószínűleg a vagyonnyilatkozatában nem stimmel valami, mert az alapján egy ilyen luxusutat nem engedhetett volna meg magának.

Egy valamirevaló jogállamban nem báboznak sem a főügyésszel, sem a mentelmi bizottság vezetőjével, aki pedig ilyen ormótlan módon lebukik, mint Szijjártó Péter a nyáron, az másnap beadja a lemondását. De 2020-ban Magyarország nem egy valamirevaló jogállam."

Fotó: atlatszo.hu