A leggyakoribb fejbőrproblémák kezelése

Nincs is kellemetlenebb érzés a különböző fejbőrproblémák tüneteinél. A korpás vagy pikkelysömörös fejbőr számos panasszal jár, amelyek kezelése sokszor igen nagy kihívásnak bizonyul. Ilyenkor mindennél fontosabb a professzionális ellátás. A következő pár sorban néhány speciális gyógyszerkészítményről olvashatsz, amelyek javíthatnak életminőségeden.

A korpásodásról röviden...

A korpa nem másból, mint elhalt hámsejtekből áll.

Kialakulásának okai közé sorolható a szakszerűtlen hajápolás, a fokozott faggyútermelés vagy bizonyos fejbőrbetegségek is. Tünetei is változatosak, hiszen lehet apró, lisztszerű megjelenése, ugyanakkor előfordulhat lencse nagyságú, zsíros formája is. A túlzottan száraz vagy zsíros haj, a fejbőr viszketése, gyulladása pedig csak hab a tünetek tortáján. Ez utóbbi panaszok magukkal hozhatják az ún. korpás-szeborrheás bőr kialakulását. 

A korpásodás kezelése

Aki korpásodással küzd, ügyelnie kell arra, hogy csak langyos vízzel mosson hajat, alaposan öblítse le és hagyja a levegőn megszáradni. Amennyiben mindez nem segít, úgy komolyabb kezelési módszerekhez érdemes folyamodni.

A korpásodás kezelésében olyan termékek segíthetnek, amelyek feloldják a korpát, csökkentik a túlzott méretű faggyútermelést, valamint gátolják a korpásodást okozó gomba növekedését. A Dr. Hertelendy korpásodás elleni gyógyszerkészítményei segítségével valamennyi tünet mérsékelhető.

Egy másik kellemetlen betegség; a pikkelysömör

Az ún. pszoriázisos fejbőr más néven a pikkelysömörös bőr, ami gyakorlatilag egy nem fertőző, a bőr fokozott elszarusodásával járó betegség. 

Ez általában a test bizonyos pontjain jelentkezik, a könyök vagy a térd tájékán. Leggyakoribb tünetei a viaszfehér, vastag pikkelyszerű felrakódások, száraz kemény bőrfelületek.

A betegség egy másik változata esetében pedig hirtelen jelentkeznek testszerte élénk, köles nagyságú, a bőrből kiemelkedő csomócskák, amelyek 1-2 mm-től a 2-5 mm-es nagyságig növekedhetnek. 

Sajnos nem ismert végleges módszer a betegség felszámolását illetően. De Dr. Hertelendy a betegség kezelésében magisztrális gyógyszerkészítményeivel segít, amelyeket Hajmáskéren, a Szent Benedek gyógyszertárban készítenek el, saját receptek alapján. Számos egészségügyi probléma kapcsán kínálják termékeiket, viszont használat előtt mindenképpen konzultálj szakorvossal is! A speciális diagnózis és a kezelés felállítása ugyanis mindenképpen szükséges!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvasd el a betegtájékoztatót, vagy kérdezd meg kezelőorvosod, gyógyszerészed!