A Párbeszéd feljelentést tesz egy szállodaügylet miatt

Ismeretlen tettes ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt tesz feljelentést Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese egy visegrádi szállodaügylet miatt.

Az ellenzéki politikus hétfői budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az ügylet során a miniszterelnök veje 1,6 milliárd forintért megvette, majd 3,6 milliárdért eladta az ingatlant, miközben nem hajtott végre értéknövelő beruházást rajta.
    
Hozzátette, az indokolatlan kétmilliárdos felárral a vevő, egy befektetési alapkezelő megkárosította saját cégét és részvényeseit.
    
Tordai Bence kiemelte: az utóbbi tíz évben autoriter államkapitalizmus épült ki Magyarországon, azaz nem csupán a kapitalizmus alapvető problémáit kell kezelni a 2022-es kormány- és rendszerváltás után, hanem le kell fejteni a gazdaságról az azzal összenőtt politikai szisztémát.
    
Szerinte "egy elnyomó hatalom, egy pártállami hatalom érdekeinek rendeli alá a gazdaság működését" a jelenlegi rendszer, amely szinte eltüntette a tisztességes versenyt és a szabadpiaci működést.

Forrás: MTI