Momentum: a Balaton nem magántenger!

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője és Elekes István, Cserszegtomaj momentumos polgármestere közösen jelentkeztek be élőben a keszthelyi Balaton-partról.

A Momentum két héttel ezelőtt elindította a Balaton-kampányát, amely célja, hogy felhívják a figyelmet: "a magyar tenger nem magántenger!"

Cseh Katalin is kihangsúlyozta a bejelentkezés alatt, "a Balaton egy közös nemzeti érték, amelyet az elmúlt években a fideszes oligarchák gyakorlatilag elloptak: a Balaton törvény lazításával lehetővé tették a brutális környezetrombolást, az EU-s pénzeket pedig a saját luxus szállodáikba forgatták ahelyett, hogy azokat a helyiek és a helyi vállalkozók életminőségének javítására költötték volna. A balatoni árak, ennek is köszönhetően, teljesen elszálltak: az északi parton már gyakorlatilag nincs szabadstrand, egy család hétvégi üdülése a Balatonnál egy vagyonba kerül." 

“Ezt meg kell állítani! Felháborító, hogy mindenféle kontroll nélkül költik az oligarchák az EU-s pénzeket! Szatmáry Kristóf, fideszes képviselő borászata és panziója is gyakorlatilag EU-s pénzből épül. A Momentum több fronton küzd ez ellen: az EU-s pénzek átláthatóbb kiosztásáért dolgozunk mi az EP-ben, a balatoni szabadstrandokért pedig petíciót indítottunk”.

Elekes István, a Keszthely melletti Cserszegtomaj polgármestere kifejtette, hogy mi a legnagyobb baj azzal, hogy Tiborcz és Mészáros vette meg a környező hoteleket: “a régen jól működő kemping és hotelek, nem működnek! Az oligarcha-hálózat gyakorlatilag kinyírták a keszthelyi turizmust, az épületek csak rohadnak. Emellett az önkormányzatok megsarcolása, a források megvonása is óriási érvágás a környező települések számára – vannak olyan települések, ahol ha a helyzet nem változik jövőre, csődvédelmet lesznek kénytelenek kérni.”