Harry kiakadt a drónokra

Jogi lépéseket tett az Egyesült Államokban Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő a gyermekükről készített állítólagos drónfelvételek miatt.

A sussexi hercegi pár a magánélet megsértésére hivatkozva nyújtotta be keresetét csütörtökön Los Angelesben, azt állítva, hogy egy ismeretlen személy fényképeket készített a 14 hónapos Archie-ról a család otthonában a koronavírus-járvány idején - írja a BBC hírportálja.
    
Harry és Meghan jelenleg Los Angelesben él, miután március végén gyakorlatilag kivonultak a brit királyi családból.
    
"Kaliforniában minden embert megillet a magánélethez való jog az otthonában. Ezt pedig se drónnak, se helikopternek, se telefotó-objektíveknek nincs joga megsérteni" - mondta Michael Kump, a hercegi pár ügyvédje.
    
A kereset szerint Harryéket állandóan lesifotósok követik, a paparazzók felkutatták a pár Los Angeles-i otthonát, ahol helikopterekkel köröznek és lyukakat vágnak a biztonsági kerítésbe.
    
A hercegi párnak nem ez az első hivatalos fellépése az általa korábban "tolakodónak" nevezett bulvársajtó ellen.
    
Meghan korábban a magánélethez való jog megsértése és szerzői jogsértés miatt indított pert a Mail on Sunday és a Mail Online kiadója ellen, amely tagadja a vádakat.
    
Áprilisban a házaspár bejelentette, hogy minden kapcsolatot megszakít a brit bulvársajtó legnagyobb példányszámú lapjaival.

Forrás: MTI