Hanga: mi lett volna, ha

Csalódottan tekintett vissza az elvesztett döntőre Hanga Ádám, aki kedden ezüstérmet nyert a Barcelonával a spanyol kosárlabda-bajnokságban.

A valenciai fináléban a katalánok 69-67-re kikaptak a magyar légiós előző csapatától, a Baskoniától, Hanga - aki bekerült a szezon legjobb tíz kosarasa közé - három pontot és három lepattanót gyűjtött.
    
"Egy elvesztett döntő mindig elvesztett döntő lesz, és mindig arra fogok emlékezni, hogy mi lett volna, ha... - nyilatkozta a Kossuth Rádiónak. - Ezzel együtt igyekszem pozitív maradni és arra figyelni, mit profitálhatunk ebből. Három hetet együtt töltöttünk edzőtáborszerűen, amire korábban nem volt példa, és sokkal jobb lett a hangulat a csapatban. Harag és csalódottság van bennünk, én személy szerint még sosem éreztem magam ennyire motiváltnak egy idény végén, holnap már mennék edzeni és készülni a következő szezonra."
    
A 31 éves játékos elmondta, az azóta távozott Svetislav Pesic vezetőedző szerint a szezon utolsó meccsét sosem szabad elemezni, de mindenki hibázhat. Őneki sem volt jó meccse, mert hagyott ki dobásokat és adott el labdát. Már beszélt az új trénerrel, a litván Sarunas Jasikeviciusszal is, aki egy fiatal, ambíciózus edző, és még játszott ellene néhány éve.
    
A Barcelona legutóbb 2014-ben ünnepelhetett bajnoki címet - a 18-adikat -, azóta háromszor kikapott a döntőben a Real Madridtól, ezúttal pedig a Baskoniától. Hanga előzőleg kétszer (2018, 2019) elhódította a Király Kupát a katalánokkal.
 

Forrás: MTI