Legyen munka közben is biztonságban a telefonod: ezek az ütésálló tokok megvédik

Az egyik legrosszabb dolog, ami egy okostelefonnal történhet, az az, hogy leejtjük. Attól függően, hogy milyen magasról esett le, milyen felületre, a sérülés és a kár nagysága is különböző lehet. A tuti megoldás a jobb félni, mint megijedni elve alapján egy ütésálló tok beszerzése.

A hazai online telefontok-piac egyik zászlóshajója az Etuo.hu webáruház. Az Etuót joggal nevezik a telefontokok és telefonos kiegészítők egyik vezető szakáruházának, hiszen több mint 20 féle kategóriában több ezer darab különféle tokot kínál a vásárlóknak. Ebből a fantasztikus választékból most vizsgáljunk meg közelebbről néhány ütésálló telefontokot. 

Bumper tokok

                                                                                                                                               Fotók: Etuo.hu

A telefontokok egyik speciális kategóriáját alkotják a bumper tokok. A bumper tok vagy bumper keret eredetileg egy olyan védőkeretet jelentetett, amely a telefon elő- és hátlapját fedetlenül hagyva az oldalait védi a karcolásoktól és sérülésektől. Tágabb értelemben a bumper tokok közé soroljuk a hátlappal is rendelkező, de a négy oldalán körben szilikonnal, műanyaggal vagy alumíniummal megerősített tokokat is. Az ilyen tokok jóval biztonságosabbak mind a sima telefontokoknál, mind a bumper kereteknél. 

Hatékony védelem a telefonnak, alumínium kerettel

Egy bumper tok időtálló, a fizikai sérülések, ütések, karcolások ellen hatékony védelmet biztosító, exkluzív, merev műanyag vagy alumínium keret, amely business-környezetben is használható. 

Egy alumínium bumper tok önmagában is különleges, dekoratív külsőt kölcsönöz a telefonnak, nem is szólva az olyan minőségi, fém vagy műanyag kerettel ellátott, prémium megjelenést nyújtó szilikonházakról, mint az Ipaky, a Versus vagy a Spingen tokok. A felsorolt gyártók tokjai a kiemelkedő minőségű alapanyagoknak és a magas szintű gyártástechnológiának köszönhetően emellett kiemelkedő védelmet biztosítanak az okostelefonok számára.  

Zsebben hordod a telefonod? Neked való a bumper! 
 

A bumper tok jellegzetessége a megerősített keret, amely a tok hátlapjával együtt hatékonyan védi a telefon oldalait és hátulját a kopások, karcolások és egyéb nemkívánatos deformációk ellen. Ez különösen akkor előnyös, ha valaki sokat hordja a farzsebében vagy egy nagyobb táskában a mobilját. 

Egy bumper keret akkor is jó ötlet, ha a védelem mellett a különleges megjelenés is fontos - úgy, hogy a telefon hátlapját szabadon hagynád. A bumper tok persze fizikai védelem terén nyújtja a legtöbbet. A hátlappal rendelkező, merev műanyag, fém vagy rugalmas szilikon élekkel megerősített bumper tokokban lényegesen nagyobb biztonságban van a telefonod ahhoz képest, mintha csak egy sima tokba bújtatnád. 

További ütésálló telefontokok
 

Panzer Case telefontok (Apple iPhone 8) - fotók: Etuo.hu

Nem csak a telefonok fejlődnek viharos sebességgel, a telefontokok is. A hibrid, “páncél” ütésálló tokok az ütésálló telefontokok legújabb generációját képviselik. 

Különleges gyártási technológiájuknak köszönhetően kiemelkedő védelmet biztosítanak a telefonnak. Megerősített vázzal ellátott hátlapjuk a kemény felületekkel való ütközés, leesés esetén is megvédik a telefont a károsodástól. A megerősített burkolat ugyanakkor egyáltalán nem ormótlan, szinte alig növeli meg a készülék méretét, és a telefon használatát sem nehezíti. Bámulatos, hol tart már a tudomány!

Ha konkrét brandeket veszünk sorra, a Forcell és Ringke márkájú törésbiztos telefontokok például a szegmens prémium kategóriáját képviselik. Az erőteljes fizikai behatások mellett a karcolásoktól és a szennyeződésektől is rendkívül hatékonyan védik a mobilt. A már említett Versus elegáns, az oldalperemeken is megerősített, kétrétegű tokjai pedig átlagon felüli védelmet biztosítanak a leggyakoribb károsodások (kopás, fakulás, karcolások) ellen is. A Versus High Pro Shield telefontokok pedig katonai törésteszteken is kiemelkedő eredményt nyújtottak. Említést érdemelnek a Panzer Case tokok is. 

Egy bónusz tipp: kijelzővédő üvegek és fóliák az Etuo.hu-tól

A kijelzővédő üvegek és fóliák jelentős mértékben képesek növelni a telefon kijelzőjének biztonságát. A kijelzővédő üvegek közül az edzett üvegből készülő típusokat érdemes választani. Ezek nem csak a mély karcolások, kopások, de a repedések ellen is megbízható védelmet nyújtanak. Érdemes olyan kijelzővédőket választani, amelyek oleofób - zsírtaszító bevonattal vannak ellátva. Ezeken a zsíros ujjlenyomatok nem látszanak meg, az esetleges szennyeződésektől pedig könnyű megtisztítani őket. 

A kijelzővédő üvegek ma már rendkívül vékonyak, ha valaki mégis azt szeretné, hogy szinte teljesen észrevehetetlen legyen ez a plusz réteg, válasszon kijelzővédő fóliát. Ezek között is vannak olyanok, amelyek az úgynevezett Mohs-skálán 7H-s keménységgel rendelkeznek, vagyis komoly védelmet nyújtanak nem csak a karcolások, de a törések ellen is. (Összehasonlításul: az edzett üvegek keménysége 9H, az átlagos fóliáké pedig 3H.)