Minden, ami film

A jelenlegi helyzetben az emberek inkább otthon maradnak. Így sokan töltik az idejüket a közösségi oldalakon, emellett tornáznak, online kurzusokon vesznek részt, és persze szívesen néznek filmeket.

Filmek napjainkban

A filmek világa magával ragadó. Manapság pedig el sem tudnánk képzelni mindennapjainkat filmek nélkül. Egy fárasztó nap után jól esik leülni a televízió elé és megnézni kedvenc sorozatunkat vagy egy jó filmet. A barátokkal való közös tévézés, moziba járás is remek szórakozás.

De általában az embereket nemcsak maga a film érdekli, hanem minden, ami azzal kapcsolatos. Például egy adott film forgatási nehézségei, a kulisszák mögötti ténykedések, a színészek és sok más érdekesség, amik a filmekhez köthetőek. Ha érdekelnek a legfrissebb hírek a filmekről, látogass el a Hírek Ma oldalára!

Filmek fajtái

Minden ember különböző, így a videók tekintetében is más az ízlésünk. Valaki a romantikusabb felvételeket kedveli, valaki szívesen néz viccesebb műsorokat, vannak, akik az izgalmakat és az akciót szeretik, egyeseket pedig a hátborzongató filmek vonzanak. De előfordul az is, hogy csak épp a pillanatnyi hangulatunktól függ, hogy aznap mit nézünk meg. Ahhoz, hogy mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbbet, különféle filmeket hoztak létre, melyekből most csak néhányat mutatunk be:

- Akciófilm

A modern akciófilmek általában valamilyen bűnügyi témát dolgoznak fel. Látványos összecsapások, lövöldözések, üldözések szemtanúi lehetünk. Ismert akciófilm például A Rambo.

- Fantasztikus film

A történet egészében vagy részben elrugaszkodik a realitástól. Sajátossága viszont, hogy az alkotók a nem valós elemeket is valóságosnak tüntetik fel. Népszerű fantasztikus film a Csillagok háborúja.

- Horrorfilm

A horror célja a félelemkeltés, hátborzongatás. Ezen filmek hősei általában két világ közt rekedt “átmeneti lények”. Ilyen film például a Fehér zaj.

- Thriller

Ez a műfaj a bűnügy és a horror határán helyezkedik el. Itt nem a bűn felderítése van előtérben, hanem annak az elkövetése, következményei, illetve a bűnös személyisége. Ismert thriller A túszok ára.

De ezek mellett megkülönböztethetünk családi, romantikus, kaland-, háborús filmeket, vígjátékokat, stb. Persze a filmek általában nem csak egy kategóriába sorolhatók be, hanem két-, három- vagy akár még több kategóriába is. Így előfordulhat például, hogy egy fantáziafilmben szerepel romantika, humor, de akár horrorisztikus jelenetek is.