A sterilizált otthon megteremtése

Biztosan Te is hallottál már arról az elméletről, hogy nemcsak a külvilágban, de otthonodban is hemzsegnek a kórokozók. Nap mint nap újabb baktériumok kerülnek be a házba, azonban szerencsére a modern technológia már erre is megoldást kínál. Ha szeretnéd megismerni azt a technológiát, ami tisztábbá varázsolhatja otthonod, olvasd el az alábbi cikket!

Amikor a sterilitás “életmentő”

Megannyi családban vannak olyan esetek, hogy sajnos magas szintű csíramentesség biztosítására van szükség a lakásban vagy annak legalább egy helyiségében. Például, ha egy olyan komolyabb műtét után tér haza egy családtag, mint amilyen a szervátültetés, vagy ha a szervezetet megterhelő kezelés áll fenn valakinél. Ilyenkor elsődleges cél az, hogy minimális szintre csökkentsük a kórokozók arányát otthonukban. Erre kifejezetten alkalmas a falra szerelhető, mobil módon használható germicid fali lámpa, amelynek rendszeres alkalmazásával igen magas fokú sterilitás érhető el a légtérben és a felületeken egyaránt. Hogyan lehetséges ez? Ismerkedj meg az UV-C sugárzással működő technológiával!

A germicidlámpa hatása

Az ún. germicidlámpa nagy hatásfokkal végez az olyan mikroorganizmusokkal, mint amilyen a baktérium, a vírus, a gomba vagy a penész. A Hollandimpex weboldalán a technológia működését is jobban megismerheted! Baktérium, vírusölő tulajdonsága miatt az egészségügy kedvelt fertőtlenítő módszere is. Például a kórházi műtőket is úgy szokták csírátlanítani, hogy a műszak és az azt követő takarítás végeztével egyszerűen felkapcsolják a falra szerelt germicidlámpákat. A lámpák reggelre mind a légteret, mind a felületeket fertőtlenítik.

Lakásunkban meglehet, hogy nincs szükség kórházi sterilitásra, így a szabadon sugárzó germicidlámpa nem igazán ajánlott otthoni használatra. Olyan otthonokban viszont, ahol a fentebb említett példákhoz hasonlóan fokozott óvatosságra van szükség és komoly egészségügyi problémával küszködő egyén él, ott természetesen bátran alkalmazhatóak. Azonban nem árt odafigyelni, mivel a sugárzás az emberre veszélyes, így csak akkor szabad használni, amikor senki nem tartózkodik a helyiségben! Azzal is számolni kell továbbá, hogy a sugárzás hatással van a tárgyakra is. Elsősorban a műanyag és a fabútorokat öregíti. 

Légtisztító berendezések otthon

Lehetőség van még valamely helyiség levegőjének folyamatos kezelésére is zárt rendszerű, germicidlámpát tartalmazó légtisztító készülékek segítségével is. Ezek már akár az emberek mellett is működtethetők, akár a nap 24 órájában folyamatosan. Az AIR 160 vagy a UV4AIR Active50  például a legnagyobb csírátlanító hatásfokkal rendelkező légtisztító berendezések.