A fideszes politikus gyanúsított lett

Nagyon úgy fest, hogy egyre szorosabbá válhat az a bizonyos hurok Boldog István fideszes képviselő nyaka körül. Kétpó királyát csütörtökön gyanúsítottként hallgatták ki - írja HírExtrához eljuttatott pénteki közleményében a Jobbik.

A Jobbik közleménye:

"Vallomást nem tett, tagadta a bűncselekmény elkövetését is, és panasszal élt a gyanúsítás ellen. Ez áll a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében. Ezek szerint mégiscsak úgynevezett nyomozati cselekmény volt az a bizonyos kedd reggeli látogatás, amikor legalább öt autó állt meg Boldog kétpói háza előtt, ahogyan a helyiek sejtették. Azóta már tudjuk azt is, hogy azon a napon a nyomozók le is foglaltak bizonyos eszközöket.

Külön pikantériája az ügynek az, hogy az országgyűlés még április 6-án – Polt Péter javaslatára – felfüggesztette a képviselő mentelmi jogát, de az erről szóló hivatalos irat csak április 24-én ért a Központi Nyomozó Főügyészséghez. Ez a tény már önmagában is okot adhat aggodalomra, hiszen mi tarthatott ennyi ideig? A felmerült bizonyítékok alapján a fideszes képviselő visszaélt a befolyásával és a hivatali helyzetével. 

Bizonyos az is, hogy jogellenesen szólt bele a TOP-os pályázatok elbírálásának az eredményeibe, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt szerzett. Az ügynek eddig nyolc gyanúsítottja volt, mások mellett az a törökszentmiklósi Fehér Petra, aki Boldog István jobbkezének számít, és aki február vége óta házi őrizetben van, így se a megyei, sem a városi képviselői feladatait nem tudja ellátni.

Ami késik, most talán nem múlik, hiszen már van gyanúsítotti kihallgatás, vannak bizonyítékok. Ha lassan is, de csak összeáll majd a kép, és kiderül, hogyan használták malacperselynek a pályázatokat a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-es választókerületben! Talán abban is bízhatunk, hogy mindez elég lesz ahhoz, hogy aki bűnös, elnyerje büntetését. Még akkor is, ha fideszes, és Boldog Istvánnak hívják."