Jobbik: Ne ürítsék ki a kórházakat!

Az egészségügyi intézmények ágyainak kiürítése helyett szállodák járványkórházzá alakításával teremtse meg a koronavírus-járványi elleni küzdelemhez szükséges kapacitásokat a kormány! - sürgette pénteki online sajtótájékoztatóján a Jobbik elnöke, frakcióvezetője.

Jakab Péter "a vírus elleni küzdelem talán legnagyobb hazugságának" nevezte Orbán Viktor pénteki - rádióinterjújában tett - kijelentését, miszerint a magyar kormány egyetlen beteg emberről sem mond le.
    
Akkor, amikor 36 ezer ágyat ürítenek ki, nem tesznek mást, mint 36 ezer potenciális betegről mondanak le - fogalmazott az ellenzéki politikus, azt hangsúlyozva, minden hatalom a miniszterelnöké, így a felelősség is az övé minden egyes elveszített emberéletért.
    
A lehető legvisszataszítóbb dolog a veszélyhelyzet leple alatt leépíteni a kórházakat akkor, amikor fejleszteni kellene a kórházi ellátást, kapacitást - hangoztatta Jakab Péter a kórházi ellátás finanszírozásának esetleges újragondolására utalva.
    
A jobbikos politikus megismételte pártja azon korábbi javaslatát, hogy - saját maguk, szüleik és pedagógusaik veszélyeztetésének elkerülésére - megajánlott jegyeket kapjanak érettségi vizsga helyett a középiskolák végzősei.

Forrás: MTI