A fociklubbok adják a támogatásukat az önkormányzatnak

Fekete-Győr András szerint védhetetlen és érthetetlen, hogy az Orbán kormánynak egy emberéleteket követelő járvány közepén is még mindig fontosabbak a fociklubbok és a focisták, mint a magyar egészségügyben dolgozók.

Fekete-Győr videójában beszélt az elmúlt hetek focivilágának híreiről: a fizetésük csökkentését megtagadó focistákról, arról, hogy a bankok fizethetik focira a különadót a járvány alap helyett, a 440 milliós különtámogatásról a kisvárdai stadionra, valamint arról a plusz egy milliárd forintról, amivel a Bozsik-stadion építésére szánt pénzt megemelték. A focibajnokságok szünetelnek, a meccsekre nemhogy nézők, de focisták sem járnak!

“Hogy lehet az, hogy a magyar kormányfőnek még mindig fontosabbak a fociklubbok és a focisták, mint a védőfelszerelés nélkül túlórázó orvosok, a munkájukat elvesztő tízezrek, az ellátás nélkül maradó idősek?”

Sokszor azzal magyarázzák a fociba öntött rengeteg pénzt, hogy “a csapatoknak fontos szerepe van a helyi közösségek életében”. 

A Momentum javaslatai:

Amíg tart a járványhelyzet, a klubok adják az állami támogatásuk legalább felét a helyi önkormányzatoknak, hogy ez az állami pénz valóban a helyi közösségeket, a munkájukat elvesztett embereket, a rászoruló időseket segítse. 

Vezessenek be egy maximum bruttó 1 millió forintos fizetési sapkát a focistafizetések tekintetében (amely így is sokszorosa a magyar átlagfizetésnek), ezzel csökkentve a kiadásokat. Ilyen helyzetben luxus havi 10-15 millió forintos fizetésekre költeni az állami pénzeket.

Focistafizetés helyett a valódi munkát végzők fizetésére menjen az állam pénze, stadionok helyett pedig kórházakra!

Forrás: MTI