Gasztronómia kutya-módra

Kedves Kutyatulajdonos! Bizonyára már te is fantáziáltál arról, hogy milyen nagyszerű lenne, ha egyszer csak valaki feltalálna egy olyan gépet, amely képes lenne kedvenced “beszédét” emberi nyelvre lefordítani, és nyugodtan tudnál diskurálni ebeddel az élet nagy kérdéseiről.

Rossz hír, hogy ilyen csodamasina egyelőre nem létezik, és valószínűleg jó ideig még nem is lesz. Így a kutyák életmódjának tanulmányozására, testbeszédük megfigyelésére van szükség ahhoz, hogy megértsük viselkedésüket. 

Emiatt négylábúd azt sem tudja elmondani, hogy mi a kedvenc étele, illetve mi az, amelyet megeszik ugyan, de érzi, hogy nem tesz jót a szervezetének. Ezért tudatos gazdiként neked kell ügyelned arra, hogy mindig a megfelelő eleség kerüljön a tálkájába!

Mi szerepel a kutya kívánságlistáján?

Bár az emberekhez hasonlóan a kutyák is különböző ízléssel bírnak, azért azt ne feledjük, hogy őseik egykoron vadászattal szerezték meg az élelmet. A természetben pedig csak friss, tápláló és egészséges ennivalóhoz jutottak hozzá, a mesterséges adalékokat hírből sem ismerték. A mai kutyáktól már nem várható el, hogy maguknak szerezzék meg a prédát (még ha egyes ebek előszeretettel is űzik a csirkék levadászását), hanem a gazdinak kell gondoskodnia a finom falatokról.

De miből is áll az ideális eledel? Legfőképp állati eredetű hozzávalókból, fehérjékből és zsírokból. Viszont a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz még szükséges egy s más. A gyógynövények, vitaminok és ásványi anyagok hozzájárulnak a kutya egészségéhez, immunrendszerének erősítéséhez. 

Egy jó minőségű kutyatáp tartalmazza az előbb felsoroltakat, viszont messziről kerüli az olyan káros összetevőket, mint a génmódosított gabona, illetve az ízfokozók és egyéb mesterséges adalékok. Hol találsz ilyet? Nos, kezdd a keresést például a Kutyakajas.hu Webáruházban, ahol a kiváló ár-érték aránnyal rendelkező Happy Dog eledeleket is megtalálod!

Szabd egyénre kedvenced étrendjét!

Ahány kutya, annyi féle, épp ezért nem létezik egyetlen univerzális táp, amely minden egyes ebnek ugyanolyan tökéletes lenne. Unalmas is lenne a világ ilyen sztenderdekkel, nem igaz? Persze ha jól ismered kutyusodat, akkor az ideális eledel kiválasztása nem probléma számodra.

Először is nézzük a testalkatot: egy apró csivava egészen más fajta táplálást igényel, mint egy hatalmas és robosztus német dog. Ami fontos, hogy egy minőségi kutyaeledel nem rendelkezik indokolatlanul magas energiatartalommal, hiszen a mai kutyák már messze nem mozognak annyit, mint elődeik. Ha ennek ellenére túl sok kalóriát visznek be a szervezetükbe, ugyanaz történik, mint az emberek esetében: elhíznak, és ezzel számos betegség is kialakulhat.

A Happy Dog választéka pedig olyan, akár egy étlap: kínálatukban találhatóak lazacot, bárányhúst, nyulat, sőt ínyenceknek strucchúst és új-zélandi kagylót tartalmazó tápok is. Kutyádnak így valódi ízorgiában lehet része!