Feszült és fáradékony? Ez történik a testével, ha nem jut elég tápanyaghoz!

A modernkori táplálkozástudomány két jelentős problémával küzd: egyrészt a mennyiségi éhezéssel, melyről akkor beszélünk, amikor nem áll rendelkezésre elegendő táplálék, ez leginkább a fejletlen országokban fordul elő. Másrészt pedig a minőségi éhezéssel, amely azt jelenti, hogy az érintettek bőségesen el vannak látva táplálékkal, azonban azok nem elégítik ki a szervezet tápanyag igényét. Ez előfordulhat olyan esetben, mikor a fogyasztók rendszeresen gyorsétteremben étkeznek vagy túlnyomó részt tésztafélét esznek.

Mindemellett a földek termőképessége olyannyira lecsökkent, hogy a tíz évvel ezelőtti napi javasolt 300 gramm zöldség és gyümölcs adagot meg kellett emelni napi 500 grammra. Megkerülhetetlen tehát, hogy a tápanyag szükségletét más forrásból pótolja, mivel a hiánya az immunrendszer gyengülését okozhatja.

Olvasson tovább és elárulom, mi az, ami segít!

A tápanyaghiány egyértelmű jele a fáradékonyság, a töredező haj és körmök, a hajhullás, a feszültség, a romló fogak és a fogínygyulladás, valamint az elhízás. Ilyen esetben könnyen legyengül az immunrendszer, melyet a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett tiszta méhpempővel is erősíthet. Ezesetben pedig kulcsfontosságú a tiszta és kiemelkedő minőségű termék, ezért válassza a Mannavita készítményét!

A méhpempő számos biológiailag aktív és létfontosságú hatóanyagot tartalmaz, amelyek hatékonyan stimulálják az immunrendszert, így nemcsak a hiányzó tápanyagokkal láthatja el a szervezetét, de a stressz káros hatásai ellen is eredményesen küzdhet. Antibakteriális tulajdonsága révén könnyen felveszi a harcot a vírusokkal és baktériumokkal, valamint betegség esetén a lábadozási időt csökkentheti. A benne található nyomelemeknek köszönhetően fokozza a vitaminok hatását és támogatja azok hatékony felszívódását.

Segítségével sportsérülésekből is gyorsabban gyógyulhat fel, ezen felül képes növelni a szellemi és fizikai állóképességet. 

Gyermekeknek is adható!

A méhpempő tartalmaz olyan fehérjéket és zsírokat, valamint szénhidrátokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, amelyek az egészséges fejlődéshez nélkülözhetetlenek. És mivel természetes anyag - bár kicsit fanyar ízű, így célszerű mézzel elkeverve adni - kortól függetlenül adható a gyermekeknek, előtte azonban feltétlenül konzultáljon a gyermekorvossal.

Hogyan tehet még egészsége érdekében?

A C- és D-vitamin az immunrendszer számára elengedhetetlen, így pótlásáról mindennap szükséges gondoskodni, ezenkívül zöld tea és egyéb teafélék, illetve olajos magvak vagy magvajak (például földimogyoróvaj, kesudióvaj) fogyasztásával, továbbá a könnyű testmozgás beiktatásával sokat tehet azért, hogy egészséges maradjon.

Ha a fentiekre nagyobb figyelmet fordít és kiegészíti azokat méhpempő kúrával, az immunrendszere erősebb lesz, amely képes lesz megvédeni sok betegségtől, így pedig jut idő olyan tevékenységekre, amelyeket szívesen végez.