Adományalapot hozott létre a Momentum

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke egy Facebook-videóban jelentette be, hogy a Momentum létrehozott egy Koronavírus adományalaptot.

A közösségi adománygyűjtés célja, hogy eszközöket adjanak azok kezébe, akik a frontvonalban harcolnak - azoknak az orvosoknak, ápolóknak és mentősöknek, akik nap mint nap veszélynek teszik ki magukat azért, hogy a többi állampolgár biztonságban lehessen.

Fekete-Győr a videóban elmondta: “Ahányan vagyunk, annyiféleképpen éljük meg a koronavírus-járvány kirobbanása óta eltelt időszakot, de egy dologban mindannyian egyetérthetünk: A magyar egészségügyi rendszer komoly megpróbáltatások elé néz a következő hetekben.”

A Momentum tagjai egyetlen nap alatt 2,5 millió forintot gyűjtöttek össze, amiből már meg is rendeltek több ezer maszkot. Viszont az olyan alapvető eszközökből, mint az orvosi maszk, jelen helyzetben több millió darabra lesz szüksége Magyarországnak, ennek eléréséhez pedig a közösség támogatására is szükség van!

“Mi bízunk a közösség erejében! Ezért kérjük, adakozz te is a koronavírus-alapba, mi pedig minden egyes beérkező forintot arra fogunk fordítani, hogy minél több egészségügyi dolgozó biztonságát garantálhassuk ezekben az időkben” - mondta Fekete-Győr.