Kirakatban a boutique hotel

Ha te is gyakran nézelődsz a szálláshely “kirakatban”, akkor bizonyára észrevetted már, milyen sokféle a szálláshelykínálat. A tökéletes hotel kiválasztása nem könnyű feladat, de a saját igényeid és a szállás leírása nagy segítséget nyújthat ebben. Most egy új fogalommal, a boutique hotellel ismertetlek meg.

Butik vagy boutique hotel?

Igazából mind a kettő helyesnek mondható nyelvtanilag, mivel az egyik egy magyar, a másik pedig egy nemzetközi elnevezés. A boutique hotel valójában egy kisebb, maximum 100 szobás felsőkategóriás hotel, egyedi kialakítással. Érdekesség például, hogy Japánban más kifejezést használnak erre a szálláshely típusra, ott Love hotelnek nevezik. 

Honnan ered?

A világ legelső butik hotele 1981-ben nyitotta meg kapuit vendégeinek. A The Blakes Hotel a Londonban található Kensingtonban, és a Bedford, amely San Franciscoban helyezkedik el.

Hazánkban az 1990-es években ismerték fel e csodás szálláshely típus előnyeit.

Miben különbözik?

Nem nevezhető egy tipikus csili-vili kastélyszállónak, de panziónak sem. Merőben különbözik az általánosságban jellemezhető 4-5 csillagos hotelektől is. Nos, egy ilyen hotelnek aztán nehéz pozícionálnia magát a piacon. Gondolj csak bele, mekkor kihívás lehet a marketing számukra!

“Toszkána a csodás Tolnában”

Képzelj el egy apró, igényes kis butik hotelt, retro Pajtaétteremmel, 3 hektár gyönyörű parkkal, bio és vega ételekkel és rengeteg programlehetőséggel. Egy helyet, ahol újraélheted a régmúlt békés világát, megtapasztalhatod a nyugalmat, a természetességet, mindezt a környezettudatosság és az intimitás atmoszférájának segítségével. Ráadásul a Pajtaétterem díszleteként 4 veteránautó funkcionál. A nyugalom szigete egyszerre szórakoztató és békés. Az Apponyi Kiskastély tematikus csomagajánlatai éppen ilyen feelinget nyújtanak, hogy a tavasz első heteiben megtapasztalhasd a zavartalan pillanatokat! Válassz az ajánlatok közül és indulj útnak! Sok egykori vendég úgy nyilatkozott, hogy olyan élmény volt számukra, mintha Toszkánába érkeztek volna. Nos, nem véletlenül találták ki a “Toszkána a csodás Tolnában” szlogent.

Nyugodt közegben

Az Apponyi Kiskastély 8 éve nyitotta meg kapuit, amikor is még a butik szó erősen negatív hangzású volt, hiszen erősen hajazott a ‘80 -as, ‘90-es évek hiánygazdaságban létrejött butikos világára. Ezek pedig köztudott, hogy nem a minőségről, magas színvonalról vagy a különlegességről voltak híresek.

Mi az előnye a hotelnek? Itt teltház esetén is csak maximum 15 ember foglal szobát. Ők pedig a reggelit és a vacsorát leszámítva alig találkoznak, hiszen a legtöbben állandó programlistával rendelkeznek, állandóan kirándulnak. 200 program közül választhatnak, kerékpározhatnak, olvashatnak valahol a parkban vagy a medence környékén. Nos, kipróbálnád?