Tánctábor: sport és művészet - megvannak az idei tábor dátumai!

A legtöbb diák alig várja a nyári táborozást, amikor hasonló korúak társaságában új élményekkel gyarapodva némi önállóságot gyakorolhat. A sport- és tánctáborok főleg olyan lurkók körében különösen népszerűek, akik tele vannak fölös energiával, s lételemük a mozgás.

PEOPLE TEAM repertoárjában két évtizede megtaláljuk a sport- és tánctábort. Akármilyen nemű és korú gyerekről van szó, a nyári tánctábor hasznos időtöltés. Az idei három turnus időpontjai: 2020. július 19–25., július 26. – augusztus 1., augusztus 2–8.

A tánc sport

A tánc bármilyen formája rendkívül egészséges: aerob mozgásforma, amely megmozgatja az izmokat, köztük a szívet is. Rugalmasságot biztosít, a rendszeresen végzett gyakorlatok növelik a mozgástartományt, az állóképességet, a fizikai erőt és a koncentrációt. A tánc pozitívan hat az izomtónusra, javítja az egyensúlyt és a koordinációt.

A tánc művészet

Egy tánctábor során mindenkinek lehetősége van kibontakozni. A tánc teret ad az önkifejezésnek: nemcsak új mozdulatokat, koreográfiákat sajátítanak el a táborlakók; bátran bemutathatják és fejleszthetik saját stílusukat, mert itt komoly hangsúlyt kap a kreativitás. Nem egy táborozó köteleződik el a tánc iránt, és dönt úgy, hogy nemcsak nyáron, a PEOPLE TEAM tánctáborában, hanem iskolaidőben is gyakorol majd.

A tánc unaloműző

Bizonyára minden szülő tapasztalta, hogy amikor kitör a vakáció, az utódok hamar kiengednek, és belevetik magukat a semmittevésbe. Aztán alig telik el néhány hét, és lázasan keresik a helyüket. A tánctáborban – és a PEOPLE TEAM összes szekciójában – garantáltan újra magukra találnak majd.

A tánc önbizalom

A gyerekek is szenvedhetnek önbecsüléshiánytól. Ha még teljesen ismeretlen számukra ez a mozgásforma, azaz kezdőként jelentkeztek tánctáborba, akkor sem kell elbizonytalanodni: az oktatók türelemmel és szeretettel vezetik be őket a tánc világába, ám a gyakorlottabbak is állandóan tanulnak valami újat. A biztató légkör, a kezdeti sikerek az önbizalomra is kedvezően hatnak: megszűnnek a belső konfliktusok, a bizonytalanság, a hangulatingadozások. A lényeg a felszabadultság és a mozgás öröme.

A tánc társaság

Kellő magabiztossággal felvértezve a gyerekek bátrabban nyílnak meg mások irányába. Nemcsak öröm és felszabadultság a tánc velejárója, de a szociális érzékenységet is növeli. Kellő nyitottsággal – az új tánckoreográfiákon kívül – a legtöbben néhány igaz baráttal is gazdagodhatnak.

Nézd meg a videókat is!