A karórák világa

A karórák mára a férfiak ékszerévé vált, több annál, mint hogy a pontos időt mutatja. Sokan ezért nagy becsben tartják, és méltán büszkék is az órájukra.

Sőt, vannak, akik annyira rajonganak a különféle és egyedi, vagy akár nívósabb színvonalat is képviselő órákért, hogy egész gyűjtemény sorakozik belőlük, melyet aztán örömmel mutogatnak kollégáknak, családtagoknak, ismerősöknek. Az erősebbik számára a hobbi kiemelt fontossággal bír. Nem csak motivációt és elégedettséget ad egy siker vagy kitűzött cél elérése

A karórák piacán rengeteg érdekes design, kialakítás és forma világ létezik, eltérő szín világok, megdöbbentő anyaghasználatok jellemzik. Egy hozzá nem értő elveszhet ebben a hatalmas kínálatban és a bőség zavarában nem tudja, melyik órát is válassza. A szemfülesek és a gyűjtők, már messziről kiszúrják az egyedi darabokat, a különleges órákat.

Mindenkinek más az ízlése és társadalmi helyzetéhez és életkorához mérten más és már óra az, ami hozzá igazán passzol. Ezen órák esetében nagyon fontos a külcsín (forma, méret, számlap, óraszíj, szín), azonban cseppet sem elhanyagolható az értékes belbecs, hiszen az teszi az órákat azzá, ami. 

Ennek megfelelően döntő szempont, hogy az óra analóg vagy digitális. A megfelelő állapot fenntartása érdekében nincs sok teendőnk az órákkal. Időközönként elemet kell cserélnünk valamint áttörölgetnünk, illetve vigyázni rá, hiszen minden óra más szinten ütésálló és vízálló és nem bírják jól a vegyszereket és egyéb fertőtlenítő szereket.