Hol keressek új állást?

Az álláskeresés piacán rengeteg állásközvetítő oldallal találkozhatunk, melyek közül vannak megbízható és megbízhatatlan oldalak. Érdemes figyelni, hogy melyik online kereső oldalt használjuk, hiszen a saját adatainkra érdemes figyelni és megóvni azt.

A megbízható álláshirdetések arról ismerhetőek fel, amely valamilyen rövidebb vagy hosszabb leírást olvashatunk a cégről, a meghirdetett álláslehetőségről, a követelményekről és arról, hogy a cég mit kínál nekünk mindezért cserébe. A végén jelentkezési lehetőséggel, telefonon vagy online önéletrajz benyújtási lehetőség szerepel. A megbízható állásközvetítő oldalak adatainkat és jelentkezésünket titkosan kezelik, és nem adják ki harmadik félnek.

A megbízhatatlan és kamu álláshirdetések ezeknek az ellentéte. Már a cég, aki a hirdetés feladja, ha rákeresünk, az interneten ott gyanússá válhat, hogy nem találunk róla semmilyen információt. A cégjegyzék keresőben minden legálisan működő magyar cégről van egy bejegyzés, ahol a cég fontosabb információit olvashatjuk. Ha a meghirdetett állás gyanúsan sokat vagy magas fizetést ígér, akkor szintén legyünk szkeptikusak, hogy lehet ez csak egy beugratás lesz.

Álláskeresést érdemes mindig a már jól bevált módszeren keresztül intézni. Használjuk ismerőseinket, családtagjainkat, hiszen az első kézből kapott állások megbízhatóak. Ezen túl Dunaújvárosban online álláslehetőséget akár itt is találunk: álláskeresés Dunaújváros. A megbízhatóság mindig nagyon fontos, hiszen olyankor az ember nagyon pórul járhat.