A Karib-tenger kalózai, az Avatar, a Transformers vagy éppen a Hellboy karaktereivel találkozhatnak és fotózkodhatnak egy látványos kiállításon a Savoya Park látogatói. Egy lengyel művészcsoport újrahasznosított anyagokból alkotta meg a filmes tematikájú, több mint 2 méter magas robotokat, amelyeket a budapesti bevásárlóközpontban lehet megnézni. A kiállítás március 3-ig ingyenesen látogatható.

Népszerű mozifilmek szereplői inspirálták azokat a szobrokat, amelyeket a Robot Harcosok című kiállításon mutatnak be a budapesti Savoya Parkban. Az alkotók, egy lengyel művészcsoport újrahasznosított fémekből, például szerszámokból, kábelekből, bicikliláncokból építette meg a robotokat, amelyek mindegyikét nagyjából ezer alkatrészből rakták össze.  

A 13 robotból álló kollekcióban felismerhetjük például a Karib-tenger kalózai, az Amerika kapitány, a Godzilla, a Terminator, az Avatar, a Transformers, a Predator vagy éppen a Hellboy szereplőit. A robotok élethűek és már csak a méretük miatt is meglehetősen impozánsak, hiszen minimum embernagyságúak, de még ennél nagyobbak is vannak köztük: Hellboy figurája például 260 centiméter magasan tornyosul a fotózkodó, szelfiző látogatók fölé. A Robot Warriors kiállítás március 3-ig ingyenesen látogatható a Savoya Park nyitva tartási idejében. 

Forrás: pr garden