A legnépszerűbbek: jóga és rúdtánc

Az edzőteremben onnan lehet tudni, hogy itt a január, hogy se előtte, se utána nem áll sorba annyi ember, nem próbálnak annyian bejutni a jóga, spinning, kangoo, zumba és egyéb órákra.

A Bónusz Brigád és a GKI Digital egy évvel ezelőtti felmérése szerint a legtöbben (63%) sporttal, a külsejükkel, a magukra fordított idővel kapcsolatban tesznek újévi fogadalmakat – bár a válaszadók fele senkinek nem árulja el, mit fogadott meg. Nem véletlen, hogy legnagyobb arányban az év elején fogynak a sporttal kapcsolatos ajánlatok a Bónusz Brigádon - lássuk, hogy 2019-ben mik voltak a legnépszerűbb sporttevékenységek, illetve akik otthoni edzéssel próbálkoznak, ehhez milyen eszközöket szereztek be tavaly. 

A legtöbb ember élményeket, programokat keres a Bónusz Brigádon – a különböző sporttevékenységek közül is azok a legnépszerűbbek az oldalon, melyek valamiféle plusz élménnyel, játékossággal kapcsolják össze a sportot.

A TOP5 mozgásfajta 

Az 5 legnépszerűbb sportbónusz közül az ötödik helyen egy egyalkalmas rúdtánc lehetőség áll, amely a bizonytalanoknak, a lehetőségek között még válogatóknak ad alkalmat valami újban kipróbálni magukat. A negyedik legnépszerűbb sportbónusz már nagyobb elkötelezettséggel járó tevékenységre szóló ajánlat: egy 4 alkalmas jógabérlet volt. Harmadik helyen egy 5 alkalmas rúdtánc bérlet, második helyen egy 5 alkalmas általános fitneszbérlet végzett. A legnépszerűbb sportbónusz pedig egy infrashape edzés lett – egy gépben, félig fekvő helyzetben, egy kényelmes futóbiciklin lehet formálni az alakot. 

Ha otthoni edzés, akkor kell valami segédeszköz 

Sokan hisznek az otthoni edzésben: nincs idejük elmenni, nem szeretik az edzőtermi hangulatot, túl hideg van odakint, nincs aki vigyázzon a gyerekre – számos okból választják az emberek az otthoni edzést. Ehhez természetesen - a kitartáson és a motiváció folyamatos fenntartásán kívül - érdemes segédeszközöket beszerezni, bár az is igaz, hogy egy kettlebell vagy egy felfüggeszthető edzőheveder (ismertebb nevén TRX) biztonságos használatát nem árt szakembertől elsajátítani az esetleges sérülések elkerülése érdekében. 

A Bónusz Brigádon is rengeteg sporteszközt lehet kedvezményesűbb termék egy vibrációs tréner azoknak, akik lehetőleg kevesebb erőfeszítéssel szeretnének otthon jobb formába kerülni. A negyedik helyen a már említett edzőheveder, mellyel saját testsúlyos edzéseket lehet otthon végezni, a harmadik helyen pedig egy három darabos kettlebell szett végzett. A második legnépszerűbb eszköz egy gravitációs gerincnyújtó pad lett, első helyen egy kar- és hasizom erősítő edzőgép végzett.

 

Forrás: LWp