Okostelefonok "okosdoktora"

Gondolom, te sem bíznád a telefonod akárkire! Ez abszolút érthető. Rohanó világunkban a telefonunk már szinte a társunk, gyakorlatilag a digitális naptárunk, eseményeket rögzítünk benne emlékeztetőkkel, illetve a kapcsolattartásban is sokat segít. Ha egy nap valami baja esik, természetesen az azonnali helyreállításra törekedünk. De ahhoz, hogy gyorsan tudjunk cselekedni, nagyjából sejtenünk kell, mi a baja, ezért most a leggyakoribb meghibásodási jelekről fogok pár sorban írni a Huawei Nova Smart példáján keresztül.

Mentsük meg az aksit!

Mit eredményezhet egy meghibásodott, zárlatos, felpuffadt akkumulátor? Ó, bizony nagyon sok mindent! Például kifeszítheti a kijelzőt a készülékházból, csökkenti a gyári teljesítményt, de maga a készülék is teljesen működésképtelenné válhat, ami további költségeket eredményezhet. A szerelés időtartama 15 perc.

Mi a helyzet a töltőcsatlakozóval? Mivel valószínűleg ezt használjuk a legtöbbet, gyakran meghibásodhat. Ha a mobil nem tölt rendesen vagy nem csatlakozik kellőképpen a számítógéphez, akkor egy 20-25 perces javítás megoldja a problémát.

Kijelző és kamera

Az LCD kijelzőt tényleges törés esetén szükséges cseréltetni vagy akkor, ha nem ad képet a készülék. Előfordulhatnak még pixelhibák, foltok, sokszor az érintőpanel is érzéketlenné válhat. A szerelés 20-45 perc.

A hátlapi kamera már egy más kérdés. Ez csak úgy magától ritkán romlik el, de előfordul, hogy egyik pillanatról a másikra megadja magát. A leejtés és beázás gyakori ok a meghibásodásra. Azonban 45 perc alatt megoldható ez a probléma is.

Hátlap csere?

A hátlap lehet karcos, törött, hajlott. Ez bizonyára mindenkinek ismerős, viszont a meghibásodás másik oldala bizonyára kevésbé. Ha gyorsan melegszik és merül, netalán bizonyos százaléknál kikapcsol, akkor ezt az alkatrészt illik kicseréltetni. 

Csatlakozók

A készülékben köztudottan két hangszóró és ugyanennyi mikrofon is van. Ezek mindegyike külön is cserélhető, mint ahogy a jack csatlakozó is. Ez is egy viszonylag gyors eljárás, mivel már 20-25 perc után viheted is haza telefonod.

A Huawei Nova Smart készülék, mint láthatod, eléggé felismerhető problémákkal jelez. A Huawei Klinikán elérhető árlistából azt is megtudhatod, hogy az egyes javítások mennyire fogják megterhelni pénztárcád.

A belső állapot

Ha nem az alkatrészekkel van a gond, akkor bizonyára másban kell keresni a hibát. A legtöbb telefon kezd megbízhatatlanná válni, amikor érzékelteti, hogy bizony ráférne már egy szoftverfrissítés. Lényeges még a hálózat függetlenítés, magyarosítás és a régióváltás is.