Az egyik legnagyobb félelmünk a kirúgás

Mindannyian félünk valamitől. Van, aki a kutyáktól, a főnökétől az anyósától, és van, aki a munkahelyéről való kirúgástól fél. Mindegyik valós félelem tud lenni és képes az emberen akár túl nőni is. De ezt nem szabad hagyni!

 

A munkahelyünk elvesztése komoly érvágás lehet az ember számára, főleg ha arról nem értesítik előre. Történhet ez a cég megszűnése vagy csődje esetén, létszámcsökkentés vagy részleg megszűnés végett, de akár előfordulhat, hogy a mi munkánkkal nincsenek már megelégedve, ezért menesztenek bennünket. Akárhogy is történne, az embert minden esetben negatívan érintheti a dolog, főleg, ha szeretünk ebben a pozícióban és cégnél dolgozni.

Állásunk elvesztésével veszélybe kerülhet megélhetésünk és anyagi biztonságunk. A hirtelen jött munkahely vesztés sokakban szorongást és depressziót okozhat, amit nehezen dolgozhat fel az ember.

Ilyenkor nem szabad pánikba esni. Fontos, hogy ehhez is pozitívan álljunk hozzá. A következő munkahely ránk vár, ami sokkal jobb lesz, nagyobb fizetést és több lehetőséget és kihívást fog nekünk nyújtani. Ha képesek vagyunk ehhez így hozzáállni, akkor egyrészt a pozitivitás kihat az életkedvünkre, sokkal, nagyobb eséllyel találjuk meg a következő állásunk, és az állásinterjún is sokkal jobban fogunk teljesíteni.

A kirúgás vagy elbocsájtás a munkavégzés velejárója. Az állam is tudja ezt és próbálja ezt az időszakot segíteni, úgy, hogy 3 hónapra munkanélküli segély formájában támogatja a munkavállalót. Ez idő alatt nem a fizetésünk teljes összegét, hanem annak csökkentett részét kapjuk.

A 3 hónap alatt van időnk új állást keresni, a különböző állásportálok ebben segítenek nekünk. Ha konkrét munkalehetőségek érdeklik részletek itt találhatók. A lap a városi, megyei, és országos állásokat listázza nekünk, és kereshetünk közülük szaktudásunknak megfelelően is.