Gyors és egyszerű finomság - nem csak vegánoknak!

Környezetvédelmi vagy erkölcsi megfontolásból egyre többen döntenek a vegán életmód mellett. Az éttermek és boltok többsége elkezdett igazodni a változó táplálkozási szokásokhoz, ezért egyre több étlapon, illetve polcon találhatunk vegán alternatívákat.

A nem vegánok persze furcsán néznek, hiszen úgy gondolják, ők csak növényeken élnek. Pedig ez egyáltalán nem igaz! 

Mit eszik egy vegán?

Kezdjük azzal, hogy mit nem. A vegánok étkezésük során kerülik a húst és az állati eredetű termékeket. Azaz figyelnek arra, hogy sem tojást, sem mézet, sem pedig tejtermékeket ne fogyasszanak. Ebből adódik a kérdés: de akkor mégis mit esznek? 

A veganizmusnak többféle formája van. Például a raw vegánok csak nyers élelmiszereket fogyasztanak. Vannak fruitáriánusok, akik pedig csak gyümölcsökkel táplálkoznak. De most nézzük a hétköznapi értelemben vett vegánokat. Ők fogyasztanak gabonaféléket, magvakat, zöldségeket, gyümölcsöket és hüvelyeseket.

Emellett egyre több pótló élelmiszer létezik, azaz például a tojás vagy hús pótlására is léteznek megoldások. Tehát ugyanúgy ehetnek pizzát, hamburgert vagy tésztaételeket - csak épp vegán alternatívákkal helyettesítik az állati eredetű termékeket. 

Mexikói és vegán ételek?

A mexikói ételek és a hús között legalább annyira szoros kapcsolat van, mint a magyar konyha és a piros paprika között. Azaz a mexikói ételek nagy részéhez nélkülözhetetlen a hús. De mivel a vegánok nem esznek húst, ezért a mexikói ételeket is mellőzniük kell. Vagy mégsem?

A mexikói ételek a hús mellett rengeteg zöldséget tartalmaznak, legtöbbször különböző hüvelyeseket és persze a kihagyhatatlan kukoricát. Elkészítésükhöz általában többféle fűszer szükséges, ettől lesznek olyan ellenállhatatlanul finomak. De mi történik akkor, ha kihagyjuk a húst vagy az egyéb állati eredetű termékeket? 

Semmi. Egy ízletes, laktató és vegán ételt kapunk. Ha pedig mégsem tudnánk megállni, a fentebb említett “hamis” élelmiszerekkel helyettesíthetjük ezeket. A különbség minimális!

Egy kis mexikói zöldségragut?

Ha valaki mégsem szívleli a pótló élelmiszereket, akkor sem kell lemondania a mexikói ételekről. A POLCZ kínálatában többféle vegán étel közül válogathatunk, például a mexikói zöldségragura is van egy könnyen elkészíthető verziójuk. Ebédre és vacsorára is kiváló ez a krémes alapszósszal és leheletnyi jalapeno paprikával készült laktató finomság! 

Baráti, családi eseményeken mártogatósként is megállhatja a helyét egy kis tortillával vagy jalapeno paprikával kiegészítve!

Azok is bátran választhatják, akik nem vegánok, ugyanis egy kis csirkehússal vagy kolbásszal gyorsan felturbózható.