Magyar vs. híres külföldi focisták, akik meglepő módon egykor csapattársak voltak

Magyar játékosokkal, akik külföldön próbálnak szerencsét, megeshet az a megtiszteltetés, hogy később sztárokká váló játékosokkal játszhassanak együtt. Nézzünk egykori csapattársakat.

Torma Gábor - Arjen Robben

Torma Gábor karrierje Dunaújvárosból indult, csak két évet játszott itthon, 1994-ben Belgiumba igazol, ahol szép három évet töltött el. 3 év alatt 74 meccsen 27 gólt szerzett. Majd átköltözött a szomszédba és a Roda csapatához szerződött, ahol 4 évet töltött el. Majd ezután következett a Groningen, amely Robben nevelőegyesülete. Itt csak egy évet töltött el a magyar csatár és mindössze 4 meccsen kapott lehetőséget, a 8 évvel fiatalabb holland 2 év alatt 50 meccset jutott szóhoz a Groningenben, a Bet Clic adatai alapján. 

Torma a következő éveiben továbbra is külföldön maradt, de sehol sem tudott több éven át ott ragadni, végül 2005-ben hazatért, és 5 évet lehúzott a REAC-ban, majd 2010-ben abbahagyta a labdarúgást a 7-szeres magyar válogatott játékos. Robben karrierje más ívet futott be, a Groningenből már csak felfelé ment, először a hazai terepen következett egy szintváltás, majd két év PSV után a Chelsea csapott le a tehetséges játékosra. 3 évet töltött el Londonba, majd a Real Madridba igazolt, ahol két éven keresztül futballozott. Az igazi kiteljesedés azonban a Bayern München csapatánál következett, ahol játékával egyértelműen a top játékosok közé került. Münchenben 201 mérkőzésen 91 gólt szerzett, és 8-szoros német bajnoknak mondhatja magát. A holland válogatott meghatározó embereként világbajnoki döntőt játszott 2010-ben, végül 2019-ben hagyta abba a labdarúgást.

Varga Roland - Lorenzo Insigne

Itt nincs nagy eltérés a korok között, hiszen Varga csak 1 évvel idősebb az olasznál, és mindketten még bőven aktív karrierjüket futják. Varga Roland nagyon korán külföldre került, 18 évesen szerződött Olaszországba a Brescia csapatához, ahol azonban nem tudott alapemberré válni, így többször is kölcsönadták. Varga tagja volt a 2009-ben az U-20-es világbajnokságon bronzérmet nyerő csapatnak. 

Az egyik kölcsönadása 2010-ben volt, amikor a Foggia csapatához került a játékos. Insigne mindig is a Napolihoz kötődött, viszont karrierje elején többször is kölcsönadták kisebb olasz csapatokhoz, így került egy évre a 2010/11-es szezonra a Foggia csapatához. Insigne volt az egyik sztárja a csapatnak és meg is szolgálta a bizalmat: 33 meccsen 19 gólt szerzett az Unibet statisztikái alapján, de Varga is bőven kapott lehetőséget 21-szer lépett pályára a Foggiában. Ezután elváltak az útjaik, hiszen Insigne egy pescara-i kitérő után már a Napoliban is megkapta a lehetőséget, Varga viszont 2012-ben hazatért és befejezte az olaszországi karrierjét. 

Varga Győrbe igazolt, ahol 3 szép évet töltött el, 2013-ban meglepetésre a bajnokságot is megnyerte a csapattal, amelyben nagy szerepet játszott. El is vitte az FTC, ahol jelenleg is játszik és már két bajnoki címet is nyert, jelenleg pedig az Európa-Liga csoportkörében van a csapattal. Varga 125 meccsen 43 gólt szerzett a Ferencvárosban, és 17-szer már a válogatottban is szerepet kapott. Insigne a 2012-es szezontól kezdve alapembernek számít a Napoli csapatában, amely minden évben a legnagyobb kihívója a Juventusnak a bajnok címért folytatott küzdelemben. A fiatal tehetséges játékosból már egy klubikon lett, aki a csapatkapitánya is a nápolyi gárdának. Az olasz válogatottban is rendszeresen szerepet kap a játékos és még bőven van potenciál a karrierjében.