Utazás Milánóba - mondunk pár látnivalót hozzá

Milánó a tökéletes hosszú hétvégék helyszíne, és egyben a pénzügy és a divat fővárosa. De azért ezen túl is van élet az észak-olaszországi városban, amely Olaszország leglátogatottabb városa Róma és Velence után.

 Teattro alla Scala

A Scala a világ egyik leghíresebb operaháza, melynek építését Mária Terézia rendelte el, és végül 1778-ban elkészült a Giuseppe Piermarini által tervezett épület. A több mint 3000 férőhelyes színházban felléptek már a stílus legnagyobbjai és napjaink legnépszerűbb operaénekesei is rendszeres vendégek ott. A színház előtt áll Leonardo da Vinci szobra, szemben vele pedig a városháza épülete van, a késő reneszánsz Palazzo Marino. 

Milánói dóm

Az épület a város leghíresebb egyházi építménye és az olasz gótika egyik mesterműve. A templom építése 1386-ban kezdődött és több mint 600 éven át épült. A dóm a legmagasabb tornya 108,5 méteres, úgyhogy érdemes a tetőre is felmenni a vízköpők és a különböző reneszánsz és barokk szobordíszítések miatt, ráadásul az egész városra nagyszerű kilátás nyílik, szép időben akár az Alpokig is ellátni. A milánói dóm a római Szent Péter- bazilika után Olaszország második legnagyobb temploma.

San Siro / Giuseppe Meazza Stadion

Nagyon sok rajongója van az olasz futballnak, amely teljesen más kultúrát képvisel a különböző európai bajnokságok közül. Labdarúgás szempontjából Milánó egyértelműen megelőzi a fővárost, és ha Olaszországba járunk, a sportfogadás bónusz által is favorizált Inter-AC Milan rangadót ajánlott megtekinteni, hiszen ilyenkor óriási a hangulat a San Siróban. Mindkét klub a topfutball részének számít, ha bár az utóbbi időben nem igazan érkeztek el a sikerek Milánóba. A legnagyobb olaszországi stadion már több világbajnoki mérkőzésnek is adott otthont, és több BEK/BL-döntőnek is helyszínéül szolgált a 1xbet alternatív link információi alapján, de rendeztek már itt Bob Marley, The Rolling Stones és Robbie Williams koncertet is. A stadiont a labdarúgás templomaként is szokták emlegetni. Egy stadiontúra alkalmával megtekinthetjük a klubmúzeumot, de rámehetünk a pályára, és a kispadra is leülhetünk.