Tartálybilincs

A tartályokhoz kapcsolódóan ebben a cikkben a tartálybilincsekről ejtünk néhány szót.

A tartálybilincset a tartály és a tartályfedél megfelelő és biztonságos rögzítésére használják. A tartályfedél biztosításához igénybe vehetünk hagyományos csavart és alátétet is, de mi inkább a klamnis csavarok alkalmazását javasoljuk, amik egy előre megadott leszorító erővel rögzítik a tartály fedelét, miközben felveszik a fedélre ható erőket és nyomatékokat. Könnyedén zárhatók és oldhatók. Használata ezért népszerű a tartályfedelek rögzítésénél, de a nyomástartó edényekhez is alkalmazzák.

A tartálybilincsek számos anyagválasztékból rendelhetők, amik különböző felületkezelési eljárásokkal készülhetnek, mint a rozsdamentes acél, saválló acél, szénacél. Ami a méreteket illeti, különböző befogó hosszal gyártják őket, egyedi igényeknek megfelelően.

A tartálybilincsek kétfajta alapkivitelben készülnek

Lapos kivitel, lapos befogóval: a felületre egyenletesen fekszik fel a tartálybilincs befogó.

Íves kivitelben a befogó köríves.

A klamnis csavarokhoz tartozó anyáknak is különböző típusai vannak

zárt anya

magas zárt anya

nyitott anya

szárnyas anya

A Monojet kínálatában az alábbi típusokat találjuk

Tartálybilincs lapos kivitelű befogóval

Tartálybilincs körmös befogóval

Tartálybilincs szárnyas anyával

Tartálybilincs nyitott és zárt anyával

Saválló tartálybilincs, kézi polírozással: ezek a tartálybilincsek különböző felületi tulajdonságokkal rendelhetők, úgy mint sima kezeletlen, horganyzott, nikkelezett, elektropolírozott vagy kézi polírozott

Mindezek mellett megtaláljuk a szereléshez szükséges tartozékokat is, megkönnyítve ezzel a tartálybilincsek fel-, illetve leszerelését.

A Monojet termékkínálatából választható tartálybilincsek hatóságilag jóváhagyottak, típus alkalmassági tanúsítvánnyal ellátottak.

Könnyen tudnak alkalmazkodni az egyedi igényekhez is, annak köszönhetően, hogy több nemzetközi gyártóval dolgoznak együtt. A német és olasz beszállítók minőségi biztosítékot jelentenek.

Javasoljuk, hogy böngésszék át a további armatúra típusokat, valamint a tartálymosáshoz kapcsolódó különböző gyártmányokat is. Amennyiben bizonytalan a választásban, munkatársaik akár telefonon is elérhetők, és azonnali választ tudnak adni a felmerülő kérdésekre. Biztos lehet abban, hogy a kiválóan felkészült szakembereik mindig a lehető legoptimálisabb alkalmazást fogják kínálni Önnek. Műszaki tervezéssel és kivitelezéssel, szakmai tanácsadással is támogatják az ügyfeleiket.