Hátborzongató számadatok a II. világháborúról

Az I. és a II. világháború között mindössze 20 év telt el, azonban a második felvonás még véresebb eredményeket hozott. Közel 100 millió ember vesztette ekkor életét, és ebből több mint 30 millióan civil áldozatok voltak

. A Viasat History II. világháború számokban című sorozatának logikája szerint a háborút akkor érthetjük meg igazán, ha átlátjuk a kapcsolódó számadatokat. Íme a sokkoló tények, amelyek mellett nem lehet csak úgy elmenni!

A nagy, „minden háborút lezáró háború” után, mindössze egy nemzedék felcseperedését követően, 1939. szeptember 1-jén a világ ismét konfliktusba süllyedt. Az új, globális háború szinte mindenhol pusztított: Európában, Ázsiában, Afrikában, Ausztráliában, Észak- és (bizonyos mértékben még) Dél-Amerikában is. A számokba való betekintés mentén érthetjük meg azt, hogy miért és miért ilyen módon csaptak össze az országok egymással. A történelmi csatorna legújabb műsora a következő hátborzongató adatokkal szembesít:

Emberi életek

Esélyek és eszközök
A fent említett adatok még csak a jéghegy csúcsát teszik ki, a továbbiakat az összefüggésekkel együtt 2019. október 21-én 21 órától szemlélteti A II. világháború számokban c. sorozat a Viasat History csatornán.
Forrás: Schiscom