A hangulatos Halloween titka: legyél tökös!

A Halloweent egyre többen - főként fiatalok - ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangoltabbá tesz. Ilyenkor egy klassz buli, tökökkel, boszikalapokkal, a témához illő zenével és enni-innivalóval egy kis színt vihet az őszi szürkeségbe.

Haláli jó hangulat

A Halloween fő színe a feketén és az alvadtvérvörösön kívül a narancssárga. Halloweenkor maxoljuk ki ezt a színkombinációt! A korán sötétedés és az őszi lehangolódás ellen is ütős segítség, szóval vessük csak be a színterápiás, frissítő hatását minden téren!

Szellemes otthondíszítés


Ezeket a színeket érdemes ilyenkor a lakásba is bevinni. A faragott tökök tovább bírják, ha az erkélyen/teraszon/kertben hagyjuk őket, de a dísztökök virágállványon, polcon és az asztalon a teríték részeként is kiválóak, kiegészíthetők őszi termésekkel és gyertyákkal.



Díszítési kedvünk az ajtóra is terjedhet, ajtókoszorút magunk is csinálhatunk szőlő- vagy más hajlékony gallyakból, és kedvünktől függően dekorálhatjuk szárazvirágokkal, mákgubókkal, búzakalásszal és levélindákkal. Ha bulira készülünk, jöhetnek a pókos, boszorkányos, szellemes dekorelemek is!

Tökszuper ételek

A nagydobosi sütőtök, a hokkaido tök és a kanadai sütőtök is superfoodnak számítanak, úgyhogy bevethetők a téli vitaminraktárak feltöltéséhez is a színterápiás hatásuk mellett. Igazán sokoldalúak: magukban, levesként, köretként (vagy köret-extrásítóként, ha krumplipüréhez keverjük), szendvicskrémként, mártogatósként és sütik alapanyagaként is csodás dolgokat lehet kihozni belőlük.

A kevésbé tökpártiak mással is biztosíthatják a színélményt, akár a kedvenc üdítőjükkel is, demonstrálandó, hogy a sötét ősz nem mehet a kreativitás kárára – a klasszikus Fantás sütin túl a Halloweenes-Fantás muffin lehet az ősz legnagyobb sztárja!

Tökös szettek


Ha valaki nem szeretne a szokásos Halloween-buli outfitekbe öltözni - mint a cicafüles, ördögvillás, hóhérköpenyes jelmezek - választhat tökösebb, egyedi, de kevésbé feltűnő megjelenést is. Nőknek fekete felsőt-harisnyát és narancssárga szoknyát ajánlunk, melynek az aljába körben befűzött cérnát összehúzva tudunk tökformát alakítani, a férfiaknak pedig fekete pólóra tökfaragás-mintákat vagy épp egy releváns film-karaktert. A bevállalósaknak a tökmintás öltöny lesz a telitalálat!

Halloween az üdítőnkön


A témához illeszkedő nasik mellett a hangulatot simán feldobja, ha az italok sem a szokásosak. A kifejezetten a Halloween alkalmából kiadott limitált, félliteres Fanták – öt ízben: Narancs, Narancs zero, Dinnye-Csillaggyümölcs zero, Citrom-Bodza, és Eper-Kivi zero - palackjainak címkéjén a vérfarkas, a vámpír és a múmia iszonyú jó része lehet a bulinak, de akár egy sima, horrorfilm nézős estének is. Szóval, aki megadná a módját ennek a pogány, kelta eredetű ünnepnek, számos módon felkészülhet a Mindenszentek előestéjére, október 31-re.
Forrás: Noguchi