A fűtési rendszer tehermentesítése hővisszanyerős szellőztető által

A hővisszanyerős szellőztető nagyban hozzájárulhat a fűtési rendszer tehermentesítéséhez. Ezzel elejét tudjuk venni annak a gyakorta előforduló problémának, hogy a folyamatosan működésben lévő fűtés egyszer csak felmondja a szolgálatot.

 

Nincs ugyanis olyan szerkezet, amely hosszabb távon is hiba nélkül bírná a folyamatos terhelést. Egy-egy meghibásodás esetén viszont nem feltétlenül a fűtési mechanizmus cseréje lehet a megoldás, hanem célszerű alternatív módon gondoskodni a nehézség orvosolásáról.

Cikkünk célja azt szemléltetni, hogy a hővisszanyerős szellőztető milyen módon képes hatékony segítséget nyújtani, költségcsökkentő megoldásként funkcionálva a hűvösebb periódusok során.

A hővisszanyerős szellőztető működése


A Szellőző shopnál elérhető hővisszanyerős szellőztető a működése során az épületben található levegő hőtartalmát hasznosítja, ennek megfelelően az nem vész kárba. A folyamat a következőképpen néz ki.

A rendszer egyik fontos eleme a hőcserélő, amelyben a kívülről és a belülről érkező levegő találkozik egymással. Itt történik meg maga a hőcsere. Tehát a beáramló friss levegő a bentről kifelé áramló levegő által felmelegszik, megakadályozva ezzel a hőveszteséget.



Szóval a hővisszanyerős szellőztető egyik kiemelt elemét a hőcserélő, a másikat pedig a ventilátorok alkotják. Utóbbiak feladata, hogy a levegő megfelelő áramlásáról folyamatosan gondoskodjanak, úgymond katalizálva ezzel magát a folyamatot.

Milyen módon jelent ez megtakarítást a számunkra?

A hővisszanyerős szellőztető működése által a fűtési rendszernek nagyságrendekkel kevesebb alkalommal kell működésbe lépnie, mint azt normál esetben tenné.

Ennek a pozitív hatását minden egyes hónap végén tapasztalni is lehet, amikor a kézhez kapott fűtésszámlán jóval kisebb összeg szerepel majd. Mindemellett a költségcsökkentés hosszabb távon gondolkodva is megvalósul.

Mivel a fűtési rendszernek kevesebbszer kell működésbe lépnie, ezáltal redukálódik a terhelése is. A kisebb megterhelés csökkenti a meghibásodás esélyét, egyúttal megnövelve a berendezés várható élettartamát is.

Végre tiszta levegő áramolhat a lakásba

A költségcsökkentés, valamint a tehermentesítés mellett létezik még egy további szempont is, amelyet mindenképp meg kell említeni a hővisszanyerős szellőztető kapcsán. Ez pedig nem más, minthogy tiszta levegőt áramoltat az otthonba.

A jó minőségű levegő ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy a bent tartózkodók hosszabb távon is megfelelő körülmények között élhessék a mindennapjaikat. Elvégre egyáltalán nem elhanyagolható szempont, hogy a belélegzett oxigén minősége milyen.

Ezzel a megoldással anélkül lehetséges gondoskodni a friss levegő áramlásáról, hogy az ablakok nyitásával értékes hőt veszítenénk el.