Rögzített árakon nyújt segítséget a NAV a börtön elől menekülő fideszeseknek?

Sajtóhírek alapján úgy tűnik, hogy a fideszes Simonka György 24 milliós kenőpénz fejében a NAV segítségét is igénybe vette ahhoz, hogy megússza az 1,4 milliárdos bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalást - írja közleményében az MSZP.


Az MSZP közleménye:
 
"Ez azonban nem sikerült neki, de azt nem tudjuk, hogy azért, mert egyszerűen átverte őt egy NAV-os tisztviselő vagy azért, mert még időben lebuktatták a korrupt állami alkalmazottat.

Ez az újabb fejlemény azonban kérdéseket vet fel. Vajon bevett gyakorlat az adóhivatalnál, hogy rögzített áron segédkeznek a korrupt fideszes politikusoknak megúszni a különböző bűncselekményeket? Indult-e belső vizsgálat a NAV-nál azért, hogy kiderüljön, hogy a lebukott tisztviselő és a társai még hány ügynél nyújtottak segítő jobbot, más a börtön elől menekülő fideszes politikusnak?

Az MSZP helyi politikusai a kezdetektől felhívták a figyelmet a visszaélésekre, miközben a Fidesz politikusai, polgármesterei és a hatóságok asszisztáltak a bűnszervezet lopásához.

Az MSZP szerint a felelősségre vonás nem állhat meg Simonka Györgynél, át kell világítani a NAV-ot, és minél előbb ki kell deríteni, hogy más tisztviselők is közreműködtek-e hasonló korrupciós ügyek eltusolásában.

Ha az Orbán-kormány ezt nem lépi meg, akkor azzal beismeri, hogy támogatja azt a gyakorlatot, amely szerint a hatóságok megfelelő ellenszolgáltatás fejében segítséget nyújthatnak a bűncselekményeket elkövető fideszeseknek."