DK: Nemcsak Trócsányi bukott, de Orbán is

A DK szóvivője szerint nemcsak Trócsányi László európai uniós biztosjelölt bukott el csütörtökön az Európai Parlament jogi bizottsága (JURI) előtt, hanem vele együtt Orbán Viktor miniszterelnök politikája is.

 

Barkóczi Balázs azt követően beszélt erről sajtótájékoztatón, hogy a JURI összeférhetetlenséget állapított meg Trócsányi László biztosi pozíciója, valamint a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda állami megrendelései miatt.

A DK szóvivője szerint ez azt jelenti, hogy "Trócsányi László korrupt, ezért még a startvonalra sem engedték állni".

A politikus Európa leggyengébb miniszterelnökének nevezte Orbán Viktort, a bővítési portfoliót pedig a leggyengébb posztnak, amit azzal indokolt: az unióban nincs, és sokáig nem is lesz napirenden a bővítés politikája.

"De sajátos módon még ez sem jött össze neki" - értékelt -, szerinte azért, mert "a lopást, amelyre az Orbán-rendszer épül, nem tolerálják Európában".

A szóvivő szégyennek nevezte, hogy most első ízben még a meghallgatásig sem jut el az ország biztosjelöltje, ez azonban szerinte Orbán Viktor szégyene, aki "Trócsányi Lászlóval együtt bontotta le a jogállamiságot".
Forrás: MTI