Érmeket lőttek az ifjak

A Hammerl Soma, Klenczner Márton, Kiss Viktor junior férfi puskás együttes ezüstérmet szerzett 50 méter összetettben a csapatok versenyében a bolognai sportlövő Európa-bajnokságon, amelyen Hammerl egyéniben az 50 méteres fekvő számban bronzérmet nyert, míg a női puskás csapat harmadik lett.

 

A kontinensviadal eredményközlő honlapja szerint az alapversenyből Hammerl és Klenczner jutott be a döntőbe az összetett versenyszámban, a fináléban pedig előbbi 422,7 körös eredménnyel ötödik, utóbbi 394,3 körrel nyolcadik lett. Szombaton Hammerl a fekvő számban 619,9 körös eredménnyel nyert bronzérmet.

A junior nőknél a Dénes Eszter, Gáspár Lalita, Lovász Dorina összetételű válogatott úgy szerzett bronzérmet 50 m összetettben, hogy Dénes az alapversenyből a második helyen jutott be a döntőbe, míg Gáspár a 12., Lovász a 26. lett. A fináléban Dénes nyolcadikként zárt.

A bolognai 25, 50, 300 méteres Eb hétfőtől már a felnőttek részvételével folytatódik, a hét második felében olimpiai kvóták is gazdára találnak.
Forrás: MTI