Hol találhatok gluténmentes boltokat Budapesten?

A nyári időszakban sokan készülnek a strandokra, ahol bizony nem minden esetben érhetők el a gluténmentes ételek. De hol lehet ezeket megtalálni?

 

Vannak olyan oldalak (mint például a schaer.com), amelyeken keresztül könnyen megnézheti, hogy hol találhat gluténmentes termékeket áruló boltokat Budapesten. Ám ha éppen nyári utazásra készülődünk, akkor is segíthet a pékség abban, hogy aggódásmentes utazásunk legyen. Sokan éppen munkájukból eredően gondban vannak a gluténmentes ékezésekkel. A pékség weboldalán meg lehet tekinteni, hogy a világon hol lehet olyan szupermarketeket, éttermeket, szállodákat találni, ahol megvásárolhatjuk ezeket a különleges élelmiszereket.

A Schär pékség már évek óta segíti a gluténmentes étkezést. A GlutenfreeRoads alkalmazásnak hála a gluténmentes lelőhelyek nagyon gyorsan megtekinthetők. Az adatbázis egyre nő, hiszen folyamatosan frissítik. Ennek köszönhetően naponta új lelőhelyekre bukkanhatunk. A mentes étkezéseket nem túl egyszerű betartani, ha éppen a világ másik végén vagyunk, most azonban mindez sikerülhet.

Az alkalmazásban mindent megtalálhatunk, amely a gluténmentes étkezésekhez fontos. Ország vagy város alapján is lehet keresgélni a hatalmas adatbázisban. Különleges pizzériák, éttermek és kávézók listáját fogja kidobni a rendszer ahogy beírjuk azt, hogy melyik országban vagy városban keresgélünk elérhetőségeket.

A Schär minden olyan szupermarketet kiajánl, ahol a különleges gluténmentes kekszeket, kenyereket is megvásárolhatjuk. Bizony útközben is szükséges a csipegetés, ha a következő főétkezésig nem akarunk éhen maradni. A gondtalan üdülés kulcsa az, hogy sikerüljön még útközben is megtartani gluténmentes diétánkat.

A Schär Gluten Free felújított alkalmazásnak köszönhetően gyors és akadálymentes a hozzáférés a teljes adatbázishoz. Az alkalmazásban GPS koordinátákat is találhatunk, amely a lelőhelyek megközelítésében nyújt hathatós segítséget. Ennél többet nem is várhatnánk el egy okos alkalmazástól. Így biztosan élvezni fogjuk a nyaralás minden percét, hiszen a diétát tartani fogjuk és nem kell attól tartanunk, hogy a nyaralást betegen töltjük szeretteink vagy barátaink körében. A weboldalon ezen felül számtalan hasznos információt és receptet is találhatunk. Itt tényleg érdemes szétnézni!