Táncra perdült a Yesterday rendezője, amikor megtalálta a filmje főszereplőjét

Eredeti ötletre épül Danny Boyle (Trainspotting, A part, 28 nappal később, Gettómilliomos) legújabb filmje: egy globális baleset miatt az emberiség elfelejti, hogy a Beatles létezett, kivéve egy bukott zenészt, aki aztán karriert csinál abból, hogy felhasználja a gombafejűek dalait.

 
 A film ünnepélyes premierje a minap zajlott Londonban, és a stáb tagjai érdekes anekdotákkal szórakoztatták a nagyérdeműt. Danny Boyle például elmesélte, hogy Oscar-díjas rendezőtől meglehetősen szokatlan módon táncra perdült örömében, amikor végre megtalálták a főszereplőt, Himesh Patelt. Ugyanis nagy gondban voltak: olyan színészre volt szükség, aki zenélni és játszani is kiválóan tud, ilyen pedig sokáig nem akadt. Aztán amikor Patel a húrokba csapott a meghallgatáson, és zseniálisan előadta a Back in the U.S.S.R. című számot, Boyle csárdást járt, mert tudta, végre megvan az ő embere.





Richard Curtis forgatókönyvíró (Sztárom a párom, Igazából szerelem) elárulta, hogy számára a Beatles a legfontosabb tényező a világon. Felidézett egy epizódot a gyerekkorából, amikor lázas beteget jelentett a bentlakásos iskolában, mert a BBC leadta a The White Album című Beatles lemezt, és ő mindenáron meg akarta hallgatni, ezért távol maradt az óráktól.

A legmelegebb fogadtatásban egyébként Ed Sheeran rockszár részesült a közönség részéről, aki a film egyik fontos karakterét, a főhős mentorát alakítja. Őt úgy méltatta Danny Boyle, hogy kiderült róla, milyen kiváló színész, miközben hihetetlenül szerény ember, pedig mekkora sztár.
Forrás: MTI