Flip, szilikon vagy kemény telefontok. Mi a különbség? És melyik a legjobb?

Napjainkban már a csapból is az folyik, hogy a telefonokra mindenképp be kell szerezni egy tokot és egy képernyővédőt. Az, hogy ki milyet választ telefonjára viszont sok tényezőtől függhet.

 
Elsődleges szempont a választáskor: a feladat


A funkció és a feladat elsődleges, mikor tokot választunk telefonunkra. Egészen mást fog például választani egy két gyermekes anyuka, mint amilyet üzletember férje, hiszen mindkettőnek más a fontos. Az anyuka azt a kivitelt keresi majd, amely leginkább védi a készüléket mindentől, ami gyerkőce kezébe kerülve előfordulhat vele. Míg az ő tokjának feladata a lépcsőn való lebucskázástól, a babapapiban és nyáltengerben való fürdéstől való megvédése, addig férje olyan tokot keres majd, amely egyszerű, és professzionalitást sugároz.

Nem csak a munkától függ azonban, hogy milyen típusú tokot választ magának valaki. Mind a három fajta tok, ami elérhető a webshopokban és a boltok polcain más-más funkciót tud ellátni. Mindegyik más külsőt kölcsönöz a telefonnak. Egy dolog azonban közös a legtöbb okostelefon használóban, mikor válogatnak: minél egyedibb a tok, annál jobb. Ha te is ezek közé az emberek közé tartozol, az Infinity Tokok termékei bizonyára tetszeni fognak. Csupán annyi a dolgod, hogy elküldöd a képet és/vagy szöveget, melyet a tokodon szeretnél látni, ők pedig rövid időn belül el is küldik majd a kész tokot.

Milyen tokot válassz?

A telefontokoknak három típusa érhető el: kemény, szilikon és flip. Lássuk, hogy mik a pro és kontra érvek a különböző tokok mellett és ellen!

Kemény tokok


● Röviden: a telefon oldalán kapaszkodik a készülékre, anyaga miatt kapta a nevét, kemény, tehát ez az a tok, amit rá lehet egyszerűen pattintani a telefonra.
● Kicsit hosszabban: műanyagból készülnek, ami két dolgot jelent: sokkal keményebb, mint szilikon társa, és azt, hogy ha bekoszolódik, egyszerűen szappanos vízzel le lehet mosni. Ennek a tokfajtának azonban van egy nagy hendikepje: ha a telefon épp “ugrálós kedvében van”, és lepacsizik a betonnal, a tok nem igazán védi majd meg a becsapódással járó sérülésektől.

Szilikon tokok


● Röviden: ezek a tokok azok, amik nem csupán a telefon oldalán kapszkodnak, és sokkal inkább védelmezik a telefon képernyőjét, míg anyaguk egészen rugalmas.

● Kicsit hosszabban: az Infinity Tokoknál kapható szilikonos verzió azoknak lesz tökéletes hű társuk, akiknek készüléke rendszeresen csen kisebb-nagyobb csókokat a padlótól. A szilikon tokok matt anyagból készülnek, így nem fénylenek, mint előbb említett társuk. Ha negatív tulajdonságot kellene említenünk, az talán csak az lehetne, hogy ezek a tokok sem jelentenek 100%-os védelmet. Még ezek mellett is feltétlenül be kell szerezni egy kijelzővédőt.

Flip tokok


● Röviden: ezek azok a tokok, amelyek könyvszerű külsőt kölcsönöznek a telefonnak. A három tok típus közül talán ez védelmezi leginkább a készüléket, ki-be lehet hajtogatni a felső lapját.
● Kicsit hosszabban: ha a védelem az elsődleges, akkor ez a verzió a neked való! Nem is igazán tudunk felhozni ellenérveket, ha muszáj, akkor azt tudjuk csak mondani, hogy mikor kezd elhasználódni, az ezen a tokon látszódik meg leginkább.

És hogy melyiket válaszd? Amelyik a leginkább megfelel az ízlésednek, életstílusodnak.