A router és a kamerarendszer közötti hatékony kapcsolat megteremtése

Manapság legyen szó akár az otthonunk, irodánk vagy nagy értékű eszközöket őrző telephelyünk hatékony védelméről, ennek az eléréséhez modern eszközökre van szükségünk. Ennek megfelelően a hagyományos vezérlésű kamerák helyett célszerű olyanokat beszereznünk, amiket távolról is képesek vagyunk vezérelni.

 
Ezzel több előnyre is szert tehetünk, nem beszélve a kényelmes használatról. Természetesen mielőtt a rendszer által biztosított hasznosságot élvezni tudjuk, először még meg kell oldanunk annak a beüzemelését. Ez technikai szempontból egy kicsit összetettebb feladat, emellett pedig szükségessé teszi a hozzávaló eszközök beszerzését.

Rövid bejegyzésünkben tehát azt mutatjuk meg, ahogy a gyakorlatban történik a router és a kamerarendszer közötti hatékony kapcsolat megteremtése.

A távoli vezérlésű kamerarendszerek előnyei


A távoli vezérlésű kamerarendszerek igazi értékét az adja, hogy a segítségükkel egy szimpla WiFi hálózathoz csatlakoztatva távolról is el tudjuk érni a kamera élőképét. Ezen kívül szükség esetén a már rögzített felvételeket is vissza tudjuk nézni.

Ezek a funkciók számos élethelyzetben jelenthetnek könnyebbséget és megnyugvást. Miközben távol az otthonunktól nyaralunk, egyetlen kattintással meg tudunk győződni róla, hogy a gondtalan pihenésünk alatt a lakásunk is érintetlen maradt-e.

Emellett szintén megnyugvást jelenthet egy ilyen készülék, ha bármiféle figyelmeztetést kapunk az irodánkat vagy a telephelyünket illetően. A kamera felvételeit utólag visszanézve meg tudunk bizonyosodni róla, hogy mi is történt valójában.

A router és a kamerarendszer közötti hatékony kapcsolat megteremtése


Amennyiben a kameránkat távolról is el szeretnénk érni, a router számára meg kell adnunk, hogy melyik portot szükséges használnia, mégpedig milyen IP címmel együtt. A példa kedvéért a folyamatot egy TP-Link router segítségével mutatjuk meg.

A routeren belül a “Forwarding” menüpontra van szükségünk, majd pedig az “Add” gombra kell kattintanunk. A “Service Port”, illetve az “Internal Port” mezőbe vigyük fel a kamera által használt portot.

Ezt követően az “IP address” mezőbe írjuk be a kamerának megadott IP címet. Ezt egyébként meg tudjuk találni az IP kamera keresőprogramban. Kattintsunk az “Apply”, “Accept” vagy “Save” gombra és indítsuk újra a routert.

Az összekapcsolást segítő eszközök a DEFLOC kínálatában

Vagyonvédelemmel foglalkozó vállalkozásként a DEFLOC igyekszik minden szükséges eszközt biztosítani a távoli vezérlésű kamerák kapcsán is.

A webáruház kínálatát böngészve olyan eszközök egész sora vár minket, mint a különféle Grid antennák, körsugárzó antennák, szektor antennák, illetve változó teljesítményű switch készülékek.

Minden szükséges kellék adott tehát ahhoz, hogy távolról is gondoskodni tudjunk az értékeink hatékony védelméről.