Tovább turnézik az Opera

A Nabucco, a Parasztbecsület és a Carmen koncertszerű előadásaival folytatódik az Opera belföldi turnéja a 2019/20-as keresztény évadban.

  

Az évad tematikájához is kapcsolódva újabb három népszerű opera jut el félig szcenírozott formában 22 megyeszékhelyre és megyei jogú városba az Opera vezető művészeinek tolmácsolásában - közölte a dalszínház csütörtökön az MTI-vel.

Verdi egyetlen bibliai témájú darabja, a Nabucco 2019 novemberében és decemberében Veszprémbe, Miskolcra, Nagykanizsára, Szekszárdra, Hódmezővásárhelyre, Győrbe, Kaposvárra és Tatabányára látogat.

A 2020-as húsvéti időszakban az Opera hagyományos Húsvét Mascagnival című programja, amely a Parasztbecsület mellett a szerző Messa di Gloria című feltámadási miséjét tartalmazza, az Erkel színházi előadások mellett Békéscsabán, Szolnokon, Szombathelyen, Salgótarjánban, Debrecenben és Kecskeméten hangzik el.

Az évad végén Bizet Carmenje lesz hallható Szegeden, Egerben, Dunaújvárosban, Sopronban, Zalaegerszegen, Székesfehérváron, Pécsett és Nyíregyházán 2020 júniusában.

A Magyar Állami Operaház és a Filharmónia Magyarország 2018/19-as Operát az Operából! elnevezésű turnéján a Magyar Állami Operaház együttesei 2018 szeptemberétől 2019 április végéig 22 magyarországi nagyvárosban, köztük 18 megyeszékhelyen mutatkoztak be csaknem 24 ezer néző előtt, több mint 82 százalékos látogatottság mellett.
Forrás: MTI