Megoldás a hőség és napfény ellen

Nyári, tűző napsütésben gyakran érezhetjük túl melegnek lakásunkat. Kétségtelen, hogy azt szeretnénk, lakóterünket minél több természetes fény világítsa be, ezért olyan megoldást kell keresnünk, ahol a napsütés is megmarad, és a hőmérsékletet is csökkenteni tudjuk. Ha nem akarunk sötétítő függönyöket használni a kilátás miatt, vagy éppen mert nem illik otthonunk hangulatához, próbáljuk ki a hővédő ablakfóliát. Alkalmazásával egyszerre érjük el, hogy mindig kilássunk ablakunkon, másrészt védekezzünk a nap melege ellen.

 

A termék tulajdonságai

A hővédő fóliák közül kiváló választás a Tönung hővédő ablakfólia. Erről a termékről jó tudni, hogy nem víztiszta, felhelyezésével sötétedni fog a belső tér. Statikus, tehát ragasztó nélkül használható, saját kezűleg is gond nélkül feltehető, nem kell hozzá szakembert hívni. A fólián dupla védőréteg van, ezeket ne hagyjuk rajta! Arra is figyeljünk, hogy a fóliát mindig az ablak belső felére tegyük. A fólia UV védelemmel ellátott, ezáltal berendezési tárgyainkat sem fogja kiszívni a nap. Használható tetőtérben is, de mellőzzük használatát fémbetétes roló vagy redőny megléte esetén, mert a keletkező hő hatására megrepedhet az üvegfelület.







Hogyan alkalmazzuk?


A feltekercselt fóliát hengergessük ki. Előfordulhat, hogy a védőréteg az egyenesítéskor reped, de ez csak a védőréteg, a fólia ép marad. Az ablak legyen hűvös és tiszta. A fóliát 2-3 milliméterrel kisebbre szabjuk, mint az ablaküveg mérete. Miután lehúzzuk a védőréteget, az ablakot és fóliát mosószermentes vízzel permetezzük be. Helyezzük a fóliát az ablaküvegre úgy, hogy középről az oldalak felé haladva, simítóval nyomjuk ki a vizet a fólia és az üveg közül. Ha fent van a fólia, vegyük le a másik védőréteget is, majd a munka végén tisztítsuk meg az ablakot. A munkafolyamat egyszerű, és egymagunk is boldogulunk vele.

Amit még tudni érdemes

A hővédő fólia kiváló választás, ha a meleg és a napfény ellen is védekezni akarunk, de jó tudni, hogy elsötétíti a helyiséget, és méretre vágni sem könnyű. De ezek a hátrányok eltörpülnek amellett, hogy könnyen és gyorsan felhelyezhető, ugyanilyen egyszerűen levehető és újra felhasználható, tetőtérben is alkalmazható, hő csökkenést idéz elő, és megóv a káros UV sugaraktól. Ahhoz, hogy pontos és szép munkát végezzünk, ajánlott olyan eszközök használata is, amelyek még könnyebbé teszik a fóliázást. Ilyen a szike, mérőszalag, alumínium vonalzó, vágóalátét vagy simító. A kiválasztott fólia mellett ezekhez is könnyedén hozzájuthatunk.