Felpörgetjük az innovációt

Biotechnológiai tudásparkot hoznak létre három egyetem és egy fővárosi kerület támogatásával, ennek az a jelentősége, hogy a tudósokat és az ipari szereplőket összehozza - mondta Ferdinandy Péter, a Semmelweis Egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

  

A rektorhelyettes szerint az Egészségipari-Biotechnológiai Science Park célja, hogy "felpörgesse" az innovációt és hasznot hajtson az egész országnak.

Ugyanakkor a park az oktatás minőségére is hatással lesz, és hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a legfiatalabb tudósjelölteket bevonják a munkába - tette hozzá.

A Semmelweis Egyetem (SE), a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE), a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora és Józsefváros polgármestere hétfőn Budapesten írta alá az Egészségipari-Biotechnológiai Science Park létrehozásáról szóló szándéknyilatkozatot. Merkely Béla, a SE rektora akkor azt mondta: a park új korszakot nyit az egyetemek, a tudomány és a felsőoktatás történetében, közös ügye a magyar felsőoktatásnak, a versenyképes tudásgazdaságnak és a magyar tudománytörténetnek is.
Forrás: MTI