Számítástechnikai tisztító eszközök

A számítógépeink, laptopjaink hosszú évekig probléma nélkül működnek. Időnként ezeknek a technikai eszközöknek sem árt a takarítás, mely karbantartja őket, és még több évnyi hosszú boldog élettel viszonozzák ezt.

 
A karbantartásukhoz a tisztító eszközöket tudjuk segítségül hívni. A tisztító eszközök alkalmazása ajánlott a környezetünkben lévő, és minden működő elektronikai berendezés esetében. A tisztítószerek használatakor ügyeljünk az azokon feltüntetett használati utasításra, és csak az előírásoknak megfelelően alkalmazzuk.

Számítógépek esetében

A legáltalánosabb problémát a lerakódó porszemek és szöszök jelentik. Ezek részben gátolják a gép gyors működését, eltömítenek bizonyos részeket, melyek esetében a gépek sokkal jobban melegednek. A melegedés következtében élettartamuk pedig durván lecsökkenhet, vagy fel is mondhatja a szolgálatot.

Ezt a problémát olcsón, és korszerűen a Vakoss sűrített levegő spray-vel oldhatjuk meg. Ez az egyszerű spray rengeteg port és már lerakódott szemetet képes akárcsak a billentyűk közül is kifújni. Megpróbálhatjuk ezt porszívóval is, de nem fog olyan hatásos eredményt produkálni, mint az erre kifejlesztett spray. A számítógép több területén is nagy hasznát vesszük ennek a tisztító eszköznek.



Magát a házat is kitakaríthatjuk, itt kezdhetjük a porszívóval, de ne használjunk túl nagy szívóerőt, mert az kárt tehet bizonyos érzékeny alkatrészekben és forrasztásokban.

A számítógépek lemezmeghajtója egyedi ápolásra szorul. A Maxell CD/DVD/BD lencsetisztítója kínálja rá a megoldást. A lemez egyszerűen használható, a lejátszóba helyezve utasításokat ad, melyeket elvégezve megtettünk mindent a meghajtónk megóvása érdekében.

Kijelzők, fényképezőgépek, lencsés megoldások

A másik specifikus terület a műszaki berendezéseink kijelzői (ez akár még a televíziónk is lehet), valamint a fényképezőgépeink lencséi. A kijelzővel és lencsével kapcsolatos tisztítási folyamat nagyban érinti a napi szinten használt mobilkészülékeinket is.

A koszos kijelzőn nem tudjuk élvezni a képanyagokat, ha esetleg annyira koszos, még használni se tudjuk a készüléket. Illetve fényképezőgépek esetén a lencsén található szennyeződések nagyban roncsolhatják a fotóink minőségét. Legtöbbször olyannyira, hogy a koszos lencsével készült fotókat törölhetjük. Minőségileg annyira gyengék, hogy retusálni se tudjuk azokat.

A DVDolcson.eu webáruházának köszönhetően már házhoz szállítással is elérhetőek ezek a nem mindenhol kapható speciális tisztítószerek. A szerek specialitása az áraikon egyáltalán nem tapasztalható. Bátran állíthatjuk, hogy filléres tisztító eszközökről van szó, pláne ha a műszaki eszközeink értékével vetjük össze ezeket. Hasonlóan a mobilkészülékeink tokja és kijelző védőfóliája mellett ezen tisztítószerek használata mindenki számára erősen ajánlott, szinte kötelező felszerelés.