Mi is az a mezoterápia?

Szem alatti karikák? Hajhullás? Pigmentfoltok? Bőrfeszesítés? Mind olyan terület, amire hatékony megoldást nyújt a mezoterápiás kezelés.

 
Mi az a mezoterápiás kezelés?


Az orvosi esztétikában és a gyakorlatban a tűs mezoterápia azt jelenti, hogy tű segítségével különböző steril ampullákat juttatnak be a bőr középső rétegébe, az irharétegbe. Ez jár egy minimális fájdalommal, ezért csak olyanoknak érdemes belekezdeni, akik nem rettegnek a tűtől és egy kis feszítő érzés okozta kellemetlenségtől.

Természetesen, mint mindenben, itt sem lehet egy kezeléstől csodákat várni, hanem igenis szükség van egy egész kezeléssorozatra a tökéletes hatás eléréséhez. A mezoterápiás kezelések esetében kifejezetten igaz a fenti állítás, mivel a teljes sikerhez minimum 4, de inkább 6 különböző alkalom, azaz 6 hét szükséges. Ebben a cikkünkben 2 témára fogunk részletesen kitérni, a szem alatti karikák és a hajhullás hatékony kezelésére.

Hajhullás


A hajhullás maga lehet genetikai, de akár betegség által okozott tünet is. Akármelyikről is legyen szó, a Varga Esztétikánál minden lehetőségre tudnak egy hatékony megoldást. Elsőként érdemes mindig a kiváltó okra koncentrálni, hiszen ennek tudatában sokkal egyszerűbb hatékony gyógymódot találni rá, mintsem csak tüneti kezelést alkalmazni. Persze olyan is adódhat, hogy egyik lehetőség sem illik az adott szituációra, olyankor beszélünk ismeretlen eredetű hajhullásról.Ha van kiváltó ok, akkor nem csak a hajhulláson kell dolgozni, hanem azt is meg kell szüntetni. A hajhullás kezelését a hatékony végeredmény érdekében mindenképp jó, ha 2 hetente megismételjük, összesen négyszer. Igény esetén persze ezt 1 évben 3 alkalommal lehet ismételni. Amennyiben nem genetikai eredetű hajhullásról beszélünk, akkor az új hajszálak, azoknak természetes kihullásáig maradnak meg. Ha pedig genetikai eredetű hajhullással állunk szemben, akkor azok néhány hónap alatt fognak kihullani. Egy ilyen kezelést mindenképp érdemes megcsinálni a tényleges hajbeültetés előtt, mivel ez tökéletesen előkészíti a fejbőrt a hajszálak megtapadására.

Szem alatti karikák kezelése


Nincs ember, aki ne találkozott volna már a karikás szem fogalmával. A szem alatti karikák első megjelenése gyerekkorra tehető. Az, hogy mikor kezdi el zavarni az embert, az általában öröklött hajlamtól függ. Vannak olyanok, akiknek táskák vannak a szemei alatt, és elégtelen alvás esetén könnyedén hangsúlyossá válnak, esetleg beduzzadnak. Akadnak olyanok is, akiknek az idő elteltével egyre mélyebbé válnak a karikák a szemei alatt, sőt, folyamatosan sötétednek is.

Ezt kezelhetjük különböző, az adott problémára készített steril ampullákkal. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy érzéstelenítő krémmel bekenik a szem alatti részt, majd mikor hatott, akkor következik - a fertőtlenítés után - a mezoterápiás kezelés. Ennek köszönhetően kisimulnak a ráncok, és a szem alatti rész teltebb, egészségesebb lesz. A kezeléssorozat a hajhulláshoz hasonlóan 4 alkalomból áll, kétheti rendszerességgel.