Hat év a kábszercsempésznek

Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy hazájában rendőrként dolgozó montenegrói férfit, aki több mint kilenc kilogramm marihuánát próbált Magyarországra csempészni 2017-ben.

 

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 43 éves férfit, és a szabadságvesztés mellett hat évre kiutasította Magyarország területéről.

A vádlott 2017. június 26-án éjfél előtt jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőhelyen. A pénzügyőrök a jármű tételes ellenőrizése mellett döntöttek, ezért megkérték a sofőrt, hogy álljon autójával vizsgálócsarnokba. A kérés hallatán a férfi idegesen kezdett viselkedni, sőt a pénzügyőrök kérésének, hogy a csomagtér ajtajára gyárilag felszerelt pótkerék burkolatát távolítsa el, sem akart először eleget tenni. A pótkerék gumiabroncsából 24 műanyag fóliával körbetekert csomag, összesen 9223 gramm marihuána került elő. A 20 millió forint feketepiaci értékű kábítószer-szállítmány hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának 119 százaléka volt.

A vádlott az eljárás során beismerte a bűncselekmény elkövetését, és az utolsó szó jogán bocsánatot kért tettéért. Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét.
Forrás: MTI