Mitől függhet az életbiztosítás havi díja?

Amikor az életbiztosítások közötti választásról van szó, akkor a legtöbbek számára nem mindegy a havidíj. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy a biztosítással elérni kívánt célt is érdemes szem előtt tartani, ugyanis a havidíjak ehhez igazodva is változhatnak. A klasszikus, csak baleset esetén fizető, kockázati biztosítások rendszerint igen alacsony áron elérhetőek, bár tény, hogy ezt az összeget a kockázati esemény bekövetkeztének kivételével soha nem látjuk viszont.

 
Más a helyzet azonban a megtakarítással kombinált életbiztosítások esetében, hiszen ilyenkor fontos gondolni arra is, hogy milyen céllal szeretnénk a megtakarításba kezdeni. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy hasznos lehet mihamarabb gondolkodni, már csak az évente igénybe vehető állami támogatás apropóján is, ami legjobb, ha minél többször üti a markunkat. Ide kattintva minden szükséges információt elolvashat arról, hogy mi befolyásolja az életbiztosítás havi díját.

A kockázati életbiztosítások esetében egyébként érdemes tudni, hogy a biztosított egészségi állapota kiemelt jelentőséggel bír. Míg egy nemdohányzó személy esetében a havidíj akár kétezer forint alatt kihozható, addig egy dohányosnak legalább hétezer forintot kell ugyanazért a szolgáltatásért fizetnie havonta. Nyilvánvaló tehát, hogy a komoly egészségügyi kockázatokat magukban hordozó állapotok, betegségek vagy akár csak az életmód is hatással lehet arra, mennyire szeretné magát bebiztosítani anyagiakkal a szolgáltató.

Sokan vannak, akik nehezen igazodnak el az életbiztosítási ajánlatok között. Nem véletlen, hiszen a biztosítók széles választékkal vannak jelen a piacon. Természetesen nagyon fontos, hogy saját igényeinkkel és lehetőségeinkkel tisztában legyünk, hiszen ez már egy hasznos támpontnak bizonyul a választáskor. Érdemes független biztosítási szakértő segítségét is kikérni, akár visszahívás útján, hiszen így egyeztethetőek a lehetőségek és a személyes elvárások. Az életbiztosítás kalkulátor szintén hasznos lehet, használatával ugyanis előre tájékozódhatunk arról, hogy a félretenni kívánt összeg és a futamidő tekintetében melyek a leginkább releváns ajánlatok.

A megtakarítással kombinált életbiztosítás remek döntés akkor, ha a klasszikus konstrukciónál valamivel többet, mást, praktikusabbat szeretnénk kapni. Akár hosszú távú céljaink is elérhetővé válnak azzal, ha időben elkezdünk takarékoskodni.