Miről veszed észre, hogy megtaláltad az álommelód?

Pályakezdőként kevesek annyira szerencsések, hogy rögtön a hozzájuk passzoló munkahelyen találják magukat. A keresgélés és a váltás bizonyos pontig teljesen természetes folyamat. Elköteleződési problémákról csak akkor beszélünk, ha nem tudunk leállni a szakmák, pozíciók próbálgatásával.

 

Ha már jó ideje ugyanazon a helyen vagy ugyanannak a vállalatnak dolgozunk, felvetődhet a kérdés, hogy megtaláltuk-e az álommelót, vagy érdemes lenne szétnézni a piacon, esetleg váltani is. Az itt felsorolásra kerülő tényezők együttes fennállása mutatja azt nekünk, hogy jó helyen vagyunk, nem kell már tovább keresgélnünk, hiszen ott vagyunk, ahol számunkra a legjobb.

A feladatokat nem érezzük munkának

A stresszel járó munkavégzés intő jele annak, hogy ideje váltani. A legideálisabb munkahely az, ahol örömmel tölt el, amit csinálunk és még el sem fáradunk benne. A munka motivál bennünket, és nem csak a feladatokat akarjuk teljesíteni azért, hogy ne rúgjanak ki.

Büszkék lehetünk a munkánkra 

Az egyik legláthatóbb jele a jó munkahelynek az, hogyha szívesen, pozitívan mesélünk az állásunkról a környezetünkben élőknek. Arról beszélünk, mivel foglalkozik a cég, milyen céljai vannak, és mit teszünk mi azok eléréséért. Ez egyértelmű jele annak, hogy szenvedéllyel végezzük munkánkat, feladatainkat. Ide tartozik az is, amikor a munkavállalónak sikerül azonosulnia a munkáltató értékeivel.





Magánéletünk is van


A munka és a magánélet egyensúlyban van. Erre a legideálisabb megoldás a dán HYGGE. Nem összekeverendő ez az egyensúly az életünk periodikusságával. Az a legjobb eset, ha megtaláltuk a munka mellett az időt a feltöltődésre és ezzel egy kiegyensúlyozottabb, egészségesebb életet tudunk élni.

A munkatársakkal jó kapcsolatot ápolunk

Az ideális munkahelyen sokat számítanak a jó munkahelyi kapcsolatok. Nap mint nap ide járunk be, tehát tápláljunk pozitív érzelmeket azok felé, akikkel közvetlen munkaviszonyban állunk. Ez nagyon fontos a nyugodt mindennapokhoz. Nem szükséges mindenkivel baráti viszonyt kialakítani, de kerüljük el a rossz munkahelyi szokásokat. A jó munkahelyi hangulat a konfliktusok megelőzésében is sokat segít.

Elégedettek vagyunk a fizetésünkkel

Végül, de nem utolsó sorban az egyik legfontosabb a fizetés. Döntő szerepet játszik a munkánkhoz fűződő viszonyunkban. A pénzzel kapcsolatban a legfontosabb, hogy ne kelljen miatta aggódni. Az alkalmazott a maga értékrendje alapján tudja a saját életére fordítani.

Más szempontok is közrejátszhatnak a munkahelyünk megítélésében, melyek egyéni eltéréseinkből adódnak. Elsősorban mindenképp mérlegeljük a helyzetünket, mielőtt végleges döntést hozunk.

Ha a felsorolt pontok közül néhánnyal még nem vagyunk elégedettek, akkor dolgozzunk rajta, hogy változást gyakorolhassunk a környezetünkre és a jelenlegi munkahelyünk tökéletessé fejlődjön. Ha a pontok túlnyomó része nem valósul meg, talán a legjobb döntés szétnézni a DreamJo.bs álláshirdetései között, hátha szembejön az igazi álommeló.