Testtartást javító és fájdalomcsillapító ülőeszközök

Az Értéksziget online bolt vásárlóinak többsége olyan gyógyászati segédeszközöket szeretne vásárolni, amelyek használatától derekuk, hátuk fájdalmának enyhítését, mi több, megszűnését várják, vagy a helytelen testtartás okozta panaszokat akarják megelőzni.

 
Alapvetően kétféle tartást javító és fejlesztő eszközből épül fel az Értéksziget webáruház ide vonatkozó kínálata. A gyógytornában is alkalmazható aktív vagy dinamikus, valamint a passzív tartásjavítókból.

Aktív vagy dinamikus tartást javító eszközök

Az aktív vagy dinamikus tartásjavítók levegővel telített ülőeszközök, amelyek folyamatos egyensúlyozásra és a gerinc helyes tartására kényszerítik a rajta ülő személyt, továbbá megerőltetés nélküli folyamatos mozgásban tartják a legbelsőbb izmokat is.

Az aktív ülőpárnát, azaz a kerek, tüskés párnát, amely tüskék nélküli változatban is kapható, a székre vagy fotelba kell helyezni. Praktikus megoldást nyújt azon hát- és derékfájós vásárlók számára, akik otthonról iskolába és munkahelyre is szeretnék magukkal vinni a segédeszközt. Használható tornagyakorlatokhoz, kiváló eszköz egyensúlyjavításhoz és izomerősítéshez. A dinamikus ülőpárna a helyes tartás felvételére kényszeríti a háti és az ágyéki gerincszakaszt, aktiválja és erősíti a gerinc tartóizmait, megszünteti az izomzat merevségét, megfelelő testtartásba kényszeríti az ülő személy gerincét, enyhíti a panaszokat. Ékpárna formájúváltozatának használatával pedig még hatásosabb eredményt lehet elérni a tartásjavításban.



Az ülőlabdákat széles körben használják különféle (gyógy) tornagyakorlatok elvégzésére, irodában szék helyett, mert hatékonyan csökkenti a csigolyák közötti ízületek és a porckorongokra nehezedő nyomást. Megerőltetés nélkül erősíti a törzs-, a has-, a csípő- és a combizmokat. Használatával megelőzhető a cellulit, azaz a narancsbőr kialakulása a hölgyeknél, és a porckorongok ülőmunka által okozott korai megöregedése. Ajánlott a magasságunknak megfelelő méretű labdát választani.

Aggodalomra nincsen ok, mert az ülőlabda nem durran ki, hanem legfeljebb leereszt, elbír akár egy 150 kg-os embert is. Az ülőlabda kapható kis lábakkal ellátott változatban is, hogy felállás után, illetve használaton kívül az ülőlabda ne guruljon el az irodában.

Passzív tartást javító eszközök


A passzív tartásjavítók körébe a deréktámaszok és a hátpárnák tartoznak. Megtámasztják a derekat és a gerincet, gyógytornához azonban nem alkalmasak, és nem is használhatók. Válogathatunk az irodai székbe, otthoni fotelbe, vezetőülésbe illő hengerpárnák vagy a hátpárnák és a szalaggal rögzíthető derék-, háttámaszok közül. Memóriahabos változatuk előnyös a kismamák számára, mert van lehetőség szabályozni a töltésüket.

Egészségünk megtartása érdekében ne sajnáljunk beruházni egy-egy tartásjavító eszközbe, mert használatuk minden egyes alkalommal bebizonyítja, mennyire hasznos kellékei lehetnek az életünknek.