Ők kapnak pénzt alkotásra

Összesen mintegy 57 millió forinttal hét új animációs sorozatrészt, egy-egy millió forinttal pedig nyolc online alkotást támogat a médiatanács - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

 

A közlemény szerint animációs filmek gyártásának támogatására a múlt évben meghirdetett Macskássy Gyula-pályázat harmadik fordulójában hét alkotónak összesen 56,9 millió forintot ítélt oda a médiatanács.

A támogatásból a magyar bajnokokról szóló Cserebogarak folytatásában B. Nagy Ervin a háromszoros olimpiai bajnok Papp Lacit és az ökölvívást elevenítheti meg digitális rajzanimációs technikával, míg Gellár Csaba a Puskás Öcsi és barátai nyitórészében a gyermekeknek is példaként szolgáló világhírű magyar futballista életének első, rongylabdás éveit idézheti meg.

Új epizódot készíthet Gyulai Líviusz Egy jenki Arthur király udvarában című sorozatához, valamint folytatódhat Miklósy Zoltán Szőrmók Ovija és Rófusz Ferenc Hoppi mesék-sorozata is. Tamás Iván a Macskakirálylány című új minisorozat első részét készítheti el, Gelley Bálint Farkas pedig az Átjáró Másvárosba-sorozathoz rendezhet új epizódot Döbrögi címmel - tudatták.

Kitértek arra is, a szintén tavaly meghirdetett, online tartalmak gyártását és közzétételét támogató Neumann János-pályázaton hét magyarországi és egy határon túli alkotó részesült egy-egy millió forintos támogatásban.

A karcagtv.hu-n a székelység önrendelkezési törekvéseiről egy rövid ismeretterjesztő sorozat, a magyaridok.hu-n pedig Láger a határon címmel egy rövidfilm lesz elérhető. A Szombathelyi Televízió honlapján népdalokat feldolgozó filmetűdsorozat lesz látható. A bonumtv.hu oldalra Családban maradva címmel riport-dokumentumfilm, a mandiner.hu-ra Élő templomok címmel egy rövid, vallásos témájú ismeretterjesztő sorozat, a Ceglédi Városi Televízió honlapjára pedig két rövid ismeretterjesztő sorozat, a Sándy 150, valamint a Randevú az állambiztonsággal készül. A határon túli pályázó a Történelem a Maros sodrásában című sorozat második epizódját készítheti el, amit ezúttal is a filmdzsungel.hu mutat majd be - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI