A Jobbik is akarja az Európai Ügyészséget

A Jobbik támogatja az Európai Ügyészség bevezetését célzó európai polgári kezdeményezést.

 

A Jobbik régóta hangoztatja, hogy az uniós pénzek és a magyar családok védelme érdekében csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez - áll a párt közleményében.

Mint írják, "hazánk már jövőre komoly pénzügyi szankciókkal szembesülhet az uniós források korrupt felhasználása miatt. A következő, 2021-2027-es EU-s költségvetési időszakban a jogállamisági mechanizmus bevezetésével további pénzektől eshetünk el, aminek tisztességes honfitársaink, a magyar települések és vállalkozások láthatják kárát. Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás nem szuverenitási kérdés, hiszen hatásköre kizárólag az uniós források felhasználására terjedne ki, de a kormány mereven elzárkózik ettől, mivel a haverok uniós pénzekből történő kiszolgálása jelenti hatalmuk egyik pillérét."

A Jobbik szerint az Orbán-kormány felelőtlen és korrupt politikájának a magyarok lesznek a kárvallottjai. Úgy látják, Orbán és emberei az európai uniós források jelentős részét ellopják, a magyar ügyészség pedig falaz a kormánynak.

A Jobbik Hadházy Ákos aláírásgyűjtése mellett támogatja az Európai Ügyészség magyarországi bevezetését szolgáló európai polgári kezdeményezést és csatlakozik az aláírásgyűjtéshez.
Forrás: MTI