Kezdjük a napot citromos vízzel!

Sokan úgy érzik, elegük van már a citromos víz témából, mások viszont tényleg esküsznek a jótékony hatásaira. A citromos víz a két legalapvetőbb szükségletből áll, a C vitaminból és a vízből.

 

A megfelelő napi folyadékbevitel fontossága nem csak egy mende-monda, hanem valóban nagyon igaz! A vízhiány ugyanis nagy károkat képes okozni a szervezetünkben. A folyadékot a testünk a létfontosságú szervekre tartogatja, így ha nem pótoljuk megfelelően azt, akkor onnan vonja el, ahonnan nem tartja túl fontosnak.

Így lehet a kevés víz fogyasztásának a tünete a fejfájás, fáradtság, levertség vagy lassú gondolkodás. Hosszútávon pedig sokkal nagyobb bajokat is előidézhet, mint például emésztőrendszeri betegségek, ízületi fájdalom, sőt még a szívbetegség egyik kiindulópontja is lehet.

Tehát nagyon fontos a megfelelő vízmennyiség bevitele a szervezetbe.

Ha ezt megspékeljük reggelente egy kis citrommal, még az anyagcserénknek és a bőrünknek is jót fogunk tenni. Fél liter langyos, citromos vízzel indítani a napot tehát igen egészséges, frissebb is lesz tőle az ember, és egyesek szerint van még egy jótékony hatása, ami főleg azoknak kedvez, akik nem isznak sokat napközben. Ugyanis a mindennapos citromos vízfogyasztás egy idő után nagyobb szomjúságérzetet is biztosít, ami jót tesz, hiszen így nem felejtünk el inni, tehát a korábban felsorolt tüneteket is kevesebb valószínűséggel fogjuk tapasztalni.

A megfelelő mennyiségű vízfogyasztás (legalább napi 2 liter) tehát nagyon fontos, a citrom hozzáadásával pedig plusz pozitívumokat fogunk tapasztalni, érdemes tehát kipróbálni.