Magyarrá válhat az amcsi tornász

Ryan Sheppard amerikai tornász tagja lehet a magyar válogatottnak a hazai szövetség (MATSZ) elnöke, Magyar Zoltán szerint.

 

A MATSZ csütörtöki beszámolójában a versenyzőként olimpiai bajnok sportvezető elmondta, ha a nagymamája révén 2015 óta magyar állampolgársággal is rendelkező Sheppard egészséges, a magyar válogatottat erősítheti augusztusban a glasgow-i Európa-bajnokságon, és októberben a dohai világbajnokságon. A 22 éves tornász először három esztendővel ezelőtt szerepelt Magyarországon, amikor versenyen kívül indult az országos bajnokságon.

Sheppard a Stanford Egyetemen tanult, általában összetettben indul, kedvenc szere a lólengés.

Magyar Zoltán hozzátette, a felnőtt férfiaknál jelenleg hat fő alkotja a válogatottat: Berki Krisztián, Babos Ádám, Kardos Botond, Boncsér Krisztián, Kállai Zoltán és Vecsernyés Dávid.

"Ragaszkodunk ahhoz, hogy csak az lehet kerettag, aki minőségi tornát mutat be, ez pedig azt jelenti, hogy összetettben 77 pontot kell teljesítenie" - szögezte le.

A MATSZ elnöke hozzátette, továbbra is van rá esély, hogy a vállműtétje után gyógyuló olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián részt vesz az őszi világbajnokságon, de nem sürgetik, hiszen a lényeg, hogy ott legyen a 2020-as tokiói olimpián.

"Minden a terveknek megfelelően halad, egyre jobban vagyok, az elmúlt három hónapban szépen javult a vállam, már fel tudom emelni a kezemet a fejem fölé fájdalom nélkül" - nyilatkozta Berki "Még járok gyógytornára, hiszen bizonyos mozgástartományokon javítanom kell, de az erősítés mellett már a lólengésre is újra hangsúly kerül."

Az UTE sportolója kifejtette, már negyven páros kört is meg tud csinálni egy edzésen.
Forrás: MTI